Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mondeo 94r NIE ZAPALI po wymianie uszczelki pod głowicą

pawełek3650 01 Sep 2006 22:23 3758 8
    pawełek3650
    Level 16  
    Witam robie forda mondeo 1,6 16V DOHC z 94r iskra jest cisnienie na cylindrach jest rozrzad jest dobrze ustawiony a niezapali zalewa sie i sztrzela w filtr powietrza auto posiada instalacje LPG dodam ze po zamontowaniu głowicy był padnienty akumulator auto posiqada pilota do centralki w kluczyku i niema immobilajsera.
    User removed account
    User removed account  
    zibi70
    Level 18  
    no jak strzela w filtr powietrza to tak jak wyżej albo jedak żle rozrząd
    cobraa
    Level 27  
    cos zes chlopie zle poskladal patrz przewody WN
    pawełek3650
    Level 16  
    koledzy przewody wysokiego napiecia ok są na wsoim miejscu przerwy na swiecach tez ok moze faktycznie to ten rozrząd bo w 16 zaworówce jeszcze nieustawiałem.Moze tak na głowicy punkty z kół od paska zgrywają mi sie z pokrywa zaworów i do dokładnego ustawienia włków w głowicy uzyłem płytek które wsadziłem w naciecia w wałku to jestem pewien ze z głowica jest ok
    spokoju mi niedaje jeszcze wał korbowy bo niejestem do końca pewien znaków bo na kole pasowym są 2 ale odnosze sie do tego drugiego który idzie za obrotami silnika moze to ma byc ten pierwszy znak?? mozecie mi podpowiedziec?? bo ja juz zgłupiałem a znakiem do którego ma sie odnosic koło pasowe jest taki gróby znak na misce olejowej pomózcie bo juz siły niemam do tego auta
    Kwasu20
    Level 13  
    jesli rozrzad i kolejnosc zapłonu sa ustawione to czepic sie trzeba okablowania ukł wtryskowego. moze przy demontazu przez przypadek uszkodziłes czujnik połozenia wałka rozrzadu??
    fructon
    Level 33  
    znak na kole pasowym ma byc ten drugi za obrotami
    MAPI_1
    Level 13  
    Wykręć sobie świece na 1 baniaczku i wsadz tam np,długi śrubokręt
    ustaw tłok w górnym położeniu i sprawdz znak na wale
    no i na wałkach z tyłu
    bedziesz miał pewność co do rozrządu
    rysunek moge przesłać na PW
    pawełek3650
    Level 16  
    koledzy rozrzad ok było mało paliwa i dlatego niechciał palic a wskaznik pokazywał ze jest bo jakis tuningowiec jak robił białe tarcze w zegarach to zle wskazówke załozył. zapalił ale dalej niechcaił chodzic okazało sie ze wtryski od benzyny sa padnienete i niezawsze podaje benzyne efekt jazdy na gazie na gazie było lepiej ale dalej niechciał