Witam
Chcialem zaprezentowac Wam Moja Pierwsza i moim zdaniem bardzo udana konstrukcje
Wszytskie prace (zamowione glosniki,wyciete plyty,elementy zwrotnic) zostaly rozpoczete przed wakacjami ...znaczy na poczatku czerwca..
Chcialem zrobic je jaknajszybciej ale Nei bylo Czasu ...tutaj wyjazd i takie tam
Jednak przed koncem sierpnia Kolumienki powstaly.
Glosnki to Typowe ARN150 i Vifa(nie pamietam modelu pozniej dopisze),Fornir debowy .. Kupilem go na allegro (bardzo mily urzytkowinik
jesli ktos chce nick jego moge podac)
Wymiary kolumn to 100x26x16.WCalosc komponuje sie bardzo ladnie ..zreszta sami to ocenicie
Komora dla ARN to ok 16l strojenie na 45Hz osobna komora dla Vify ,br zamawiany z dexonie..pasuje idealnie do tej konstrukcji (Dzieki za Info Yoshi ,tak wogle to kierowalem sie jego konstrukcja
)
Fornir klejony byl vikolem a nastepnie zelazkiem ..
Nawet Fajnie to Wychodzilo I Polecam ten sposob
Teraz Wielkie podziekowania Dla Seweryna Ktory poswiecil mi wiele czasu i pomagal Teoretycznie w konstrukcji ..wogle.. dzieki niemu mam Te Piekne Terminale
Dzieki urzytkownikowi Piapia dowiedzialem sie jakie glosniczki beda dobre..co i jak ..no wielkie Dzieki Panowie
Kolumienki robilem u siebie w pokoju..
jedyne co musze dokonczyc to ofornirowac dryga podstawke i polakierowac kolumny..bo czasu jescze nie mialem...aha i kolce pod kolumny
Jak cos wiecej poslucham to napisze...odsluch bedzie bez zmian jak w innych konstrukcjach .. nic wiecej nie bede mogl dopisac
Jak TYlko Polakieruje kolumienki dam fotki
Koszta :
Glosniki -Arn 120zl + Vifa 100zl + przesylka jakies 30zl w sumie za nie
Fornir ok 50zl
elementy na zwrotnice i pare innych rzeczy z fas'a -ok 120zl
Br z Dexona ok 30zl
plyty wyciete na wymiar w NOMI
45zl
Vikol 2 kubelki 24zl
Wkrety 5zl (mam imbusowe..pozniej je zamontuje)
kable 4mm cos lekko ponad 20zl
reszta jakies 50zl-80zl nie wie dokladnie ale sporo tego sie dokupywalo
Do tego dojdzie Lakier i pedzel
Czyli w sumie wyjdzie 500zł
Pozdrawiam

Chcialem zaprezentowac Wam Moja Pierwsza i moim zdaniem bardzo udana konstrukcje

Wszytskie prace (zamowione glosniki,wyciete plyty,elementy zwrotnic) zostaly rozpoczete przed wakacjami ...znaczy na poczatku czerwca..
Chcialem zrobic je jaknajszybciej ale Nei bylo Czasu ...tutaj wyjazd i takie tam

Jednak przed koncem sierpnia Kolumienki powstaly.
Glosnki to Typowe ARN150 i Vifa(nie pamietam modelu pozniej dopisze),Fornir debowy .. Kupilem go na allegro (bardzo mily urzytkowinik

Wymiary kolumn to 100x26x16.WCalosc komponuje sie bardzo ladnie ..zreszta sami to ocenicie

Komora dla ARN to ok 16l strojenie na 45Hz osobna komora dla Vify ,br zamawiany z dexonie..pasuje idealnie do tej konstrukcji (Dzieki za Info Yoshi ,tak wogle to kierowalem sie jego konstrukcja

Fornir klejony byl vikolem a nastepnie zelazkiem ..
Nawet Fajnie to Wychodzilo I Polecam ten sposob

Teraz Wielkie podziekowania Dla Seweryna Ktory poswiecil mi wiele czasu i pomagal Teoretycznie w konstrukcji ..wogle.. dzieki niemu mam Te Piekne Terminale

Kolumienki robilem u siebie w pokoju..
jedyne co musze dokonczyc to ofornirowac dryga podstawke i polakierowac kolumny..bo czasu jescze nie mialem...aha i kolce pod kolumny

Jak cos wiecej poslucham to napisze...odsluch bedzie bez zmian jak w innych konstrukcjach .. nic wiecej nie bede mogl dopisac

Jak TYlko Polakieruje kolumienki dam fotki

Koszta :
Glosniki -Arn 120zl + Vifa 100zl + przesylka jakies 30zl w sumie za nie
Fornir ok 50zl
elementy na zwrotnice i pare innych rzeczy z fas'a -ok 120zl
Br z Dexona ok 30zl
plyty wyciete na wymiar w NOMI

Vikol 2 kubelki 24zl
Wkrety 5zl (mam imbusowe..pozniej je zamontuje)
kable 4mm cos lekko ponad 20zl
reszta jakies 50zl-80zl nie wie dokladnie ale sporo tego sie dokupywalo

Do tego dojdzie Lakier i pedzel

Czyli w sumie wyjdzie 500zł

Pozdrawiam

Cool! Ranking DIY