Witam
1).
stosuje w.w wzmacniacza pomiarowy, wzmacnia on sygnał z mostka pomiarowego.
AD w specyfikacji do wzmacniacza zaleca max wzmocnienie to 1000
ja używam ten wzmacniacz ze wzmocnieniem 3000- i tu sie zastanawiam czy moge to robić bezkarnie. Wycztalem gdzies że jak sie przecholuje ze wzmocnieniem to wzmacniasz moze wejsc w stan nasycenia, *czym moze mi sie to objawic? (np. ze wzmocni sygnal do wartosci max- dobrze kombinuje? )
czy dalo by sie objesc ten problem?
wiem ze AD ma w swojej ofercie wzm. ktore wzmacnija ponad 1000, ale za duzo przy nich elemetnow "wpomagajacych"
przy AD623 jest wygoda jeden rezystor i mozna ustawic wzm. jakie sie chce:)
2).
do zasialania ukladow na plytce wykorzsytuje niesmiertelny stabilizator LM7805. Pobor prądu jest na poziomie 100mA, napięcia na stabilizatorze spada do wartosci 4,92V. Niestety napięcie to jest podawana jako nap. rev dla przetworniak ADC w Atmedze. nie musze mowic jaki jest obajaw.
jaki polecacie lepszy stablizator.
jak zawsze bede wdzieczny za odp.
pozdrawiam
1).
stosuje w.w wzmacniacza pomiarowy, wzmacnia on sygnał z mostka pomiarowego.
AD w specyfikacji do wzmacniacza zaleca max wzmocnienie to 1000
ja używam ten wzmacniacz ze wzmocnieniem 3000- i tu sie zastanawiam czy moge to robić bezkarnie. Wycztalem gdzies że jak sie przecholuje ze wzmocnieniem to wzmacniasz moze wejsc w stan nasycenia, *czym moze mi sie to objawic? (np. ze wzmocni sygnal do wartosci max- dobrze kombinuje? )
czy dalo by sie objesc ten problem?
wiem ze AD ma w swojej ofercie wzm. ktore wzmacnija ponad 1000, ale za duzo przy nich elemetnow "wpomagajacych"

przy AD623 jest wygoda jeden rezystor i mozna ustawic wzm. jakie sie chce:)
2).
do zasialania ukladow na plytce wykorzsytuje niesmiertelny stabilizator LM7805. Pobor prądu jest na poziomie 100mA, napięcia na stabilizatorze spada do wartosci 4,92V. Niestety napięcie to jest podawana jako nap. rev dla przetworniak ADC w Atmedze. nie musze mowic jaki jest obajaw.
jaki polecacie lepszy stablizator.
jak zawsze bede wdzieczny za odp.
pozdrawiam