Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak podłączyć kondensator do klamki, żeby raził prądem?

Chomikpl 07 Sep 2006 19:06 7747 6
    Chomikpl
    Level 11  
    Witam , mam takie pytanie . czy istnieje mozliwosc podlaczenia do klamki kondensatora ... w taki sposob aby lekko porazil pradem ... lub jesli macie inne propozycje na podlaczenia napiecia pod - np klamke zamek itp wszeleki propozycje mile widziane :)
    Qbuś
    Level 38  
    Podłącz sobie do mózgu!!! Jak się trafi ktoś ze słabym sercem lub z rozrusznikiem i zaliczy zejście przy twojej klamce to dostaniesz paragraf "za umyślne spowodowanie zagrożenia zdrowia lub życia" i co wtedy ? :D
    grito
    Level 19  
    pomysł tragiczny ale ... lepiej chyba by tu się nadawała cewka która została by nagle odłączona od stałego prądu ;)
    Chomikpl
    Level 11  
    Qbuś
    moze masz odrobine racji ale nie do końca , może wyobrażasz sobie że chce podpiąć klamkę w miejscu w którym może być często "dotykane" chodziło mi o coś raczej w stylu zabezpieczenia hmm np metalowa skarbonka lub zamek od biurka etc. a jak nie masz konkretnego pomysłu to przynajmniej się nie odzywaj , a pomysły typu "Podłącz sobie do mózgu!!!" mozesz sobie wsadzić w cztery litery :) to tyle co chciałem powiedziec :) pozdro
    Qbuś
    Level 38  
    Quote:
    Witam , mam takie pytanie . czy istnieje mozliwosc podlaczenia do klamki kondensatora ... w taki sposob aby lekko porazil pradem ... lub jesli macie inne propozycje na podlaczenia napiecia pod - np klamke zamek itp wszeleki propozycje mile widziane Smile
    Umiem czytać! Nie wykręcaj się teraz! Możesz zrobić coś na wzór elektronicznego pastucha,ale wypróbuj najpierw na sobie :D
    Chomikpl
    Level 11  
    Nie twierdzę że nie umiesz czytać ... ale to chyba logiczne ze nie podłączę takiego urządzenia np do drzwi na klatce shodowej , gdzie przemieszczają się przypadkowe osoby , które mogą posiadać np rozrusznik serca. Po drugie NIE WYKRĘCAM SIĘ , a co do testowania wiadomo ze najpierw wypadałoby na sobie testowac ;) ale swoją drogą wiem ze da się cos takiego zrobić tylko niestety nie wiem jak ;( :arrow::arrow::arrow: