Mam pytanko co trzeba miec w laptopie zeby chodzily na nim filmy bez problemow ? No i ile mniej wiencej taki laptop moze kosztowac ?
Pozdro
Pozdro
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereD_Mrozu wrote:Hi!
IBM ThinkPad 600 z procesorem PentiumII 233MHz (512kb L2), 64MB RAM, grafika Neomagic128 2MB - Windows98SE odtwarzał - ale czasami przy szybszym bitrate nie wyrabiał się - obraz zatrzymywał się; DOS - bez wiekszych problemów (program qv.exe - odtwarza nawet DivX 5.02 - bazuje na szybkich kodekach ffdirectshow); WindowsXP - totalna porażka.
Cinemax (dystrybucja linux live) nie wykrył prawidłowo kary muzycznej.
IBM ThinkPad 600E z procesorem PentiumII 366MHz (256kb L2), 64MB RAM, grafika Neomagic256AV 2,5MB - sprawdzałem pod WindowsXP HomeEdition SP2 - przy dużym bitrate czasami obraz stawał; WindowsXP Professional(bez aktualizacji i SP), Windows ME, Windows98SE, DOS - bez problemów. Czasami przy dużym bitrate problemy z TV-OUT - obraz na telewizorze zatrzymuje się.
Pod WindowsXP (zarówno HomeEdition jak i Professional) nie udało mi sie uruchomić TV-OUT (brak sterowników na stronie IBM do grafiki pod XP)
Na ThinkPad 600E Cinemax'a nie sprawdzałem.
Pozdrawiam
Quote:Rychuu
Z tym pentium II 233 MHz i dosem to by było ok a czy by znalazł sięe jeszcze jakiś program do oglądania filmów z rozszerzeniem rmvb
Quote:KrzysiekosH
aha porgram DVDPOWER ver.6. ma minimalne wymagania ma 500mhz,128MB i cos tam. mam nadzieje ze pomogłem.