Ha ha ha casatorama. To było dobre
To są koła modelarskie z tego co mi sie wydaje to HPI.

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereBrosper wrote:Ha ha ha casatorama. To było dobre![]()
suzukisamurai wrote:Koła kupiłem na aukcjach internetowych ale podobne widziałem w marketach budowlanych. Konieczna jest wymiana łożysk by móc ich używać - te co są oryginalnie to straszny szajs.
Zlutowałem układ wg schematu i nie działa![]()
Jeden z tranzystorów 9540 niemiłosiernie się grzeje, pozostałe zimne a podłączony silnik ani drgnie.
Przyjąłem układ nóżek wg kart katalogowych, czyli od lewej: G, D, S.
Macie jakieś pomysły o co chodzi? Zlutowałem raczej dobrze.
W wolnej chwili kupię kolejny komplet tranzystorów i spróbuję raz jeszcze. Może za drugim razem się uda :/
To fotka niedziałającego układu:![]()
Pozdrawiam!
Moderated By CMS:Ludzie co z wami jest ? Zauważyłem, że co raz częściej użytkownicy stosują "bynajmniej" w sobie tylko znanym znaczeniu, najczęściej zamiast "przynajmniej" ale tak jak widzimy w wypowiedzi kolegi vepo można też inaczej
To jakaś nowa moda ?
Słownik języka polskiego wrote:*
bynajmniej I «partykuła wzmacniająca przeczenie zawarte w wypowiedzi, np. Nie twierdzę bynajmniej, że jest to jedyne rozwiązanie.»
*
bynajmniej II «wykrzyknik będący przeczącą odpowiedzią na pytanie, np. Czy to wszystko? – Bynajmniej.»
_milcek_ wrote:To czy biegunowość się zmienia czy nie nie ma nic do rzeczy bo liczy się przepływ prądu do silnika. Napięcie samoindukcji idzie od silnika do tranzystorów a sama dioda je zablokuje.