Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lista kanałów. Program nie chce zapamiętać nowych kanałów. DSXEdit v.1.4.

vigo 16 Sep 2006 14:12 2053 4
    vigo
    Level 20  
    Posiadam liste kanalow FTA ( Hot Bird i Astra) na ktorej znajduje sie 300 pozycji.Chcem ją wgrać do PHILIPSA DVB3010. Program do edycji pokazuje miejsce na 999 kanalow. Problem polega na tym ze jesli dodam kilka nowych kanalow to program nie chce ich zapamietac (pojawia sie informacja, ze jest za duzo programow na liscie i nie zostana one zapamietane). Do edycji uzywam programu DSXEdit v.1.4. Czy da sie to jakos obejsc ? Czy listy te maja ograniczenia co do ilosci kanalow ? Czy mozna wgrac kilka list na raz i wszystkie bedą dzialac ?A moze powinienem uzyc innego programu do edycji ?
    kriss51
    VIP Meritorious for electroda.pl
    bo wgrywasz liste do eeproma ona ma tylko miejsce do 300 kanałów i 149 transporderów i jeszcze posiada info o emu itd.lista we flashu ma o wiele więcej pozycji.zresztą poczytaj to.pozdro

http://forum.dvhk.pl/index.php?showtopic=64803

zapomniałem dodać że w tym linku co ci podałem chodzi o część 4.tam to masz dokładnie opisane.
    rj22
    Level 20  
    Witam
    w pamięci eeprom filipka więcej sie nie zmieści, możesz mieć więcej na listach które są zapisywane we flashu, ale musisz wgrać jedno z nowszych oprogramowań do Twojego modelu

pozdro
    vigo
    Level 20  
    Kriss 51 dzięki za linka, ale niestety nie moge tam wejść bo nie jestem zarejestrowany a zarejestrować też sie nie moge bo już nowych nie przyjmują...
    Cichy666
    Level 20  
    Witam, musisz wgrać nowy soft 3.20. Będziesz mógł wgrać 3192 kanałów i 512 transponderów. Listy tego typu nie można pobrać z satelity, należy wgrać ją do tunera za pomocą programu dsx_flash. W przypadku dsb3010 plik z listą flash musi być wcześniej "scalony" z softem. Czyli reasumując musisz wgrać sobie nowy soft.