Witam,
Niedawno zakupiłem kamere cyfrowa SONY DCR 23E.
Zamierzam również zakupić kontroler firewire + kabel firewire.
Jednak mam kilka watpilwosci:
Ile mniej wiecej zajmuje 1 h filmu? (słyszałem, że ok. 12-13 GB)
Czy jest mozliwosc nagrania z kamery odrazu na płyty dvd cyz trzeba zgrac wpierw na HDD?
Jeżeli faktycznie 1 h filmu zajmuje 12-13 GB to jak mam to zmiescic na płyty dvd (jedna płyta ma ok. 4,5 GB -- program nero nie nagra bo wywali mi plytke i bedzie kazal wsadzic dysk o wiekszej pojemnosci)
Jest moze specjalny program ktory podzieli film na 3 rowne czesci abym mogl nagrac to na płyty?
Odrazu zaznaczam, ze nie chce kompresowac filmu, chce miec naturalnie nagrany film, najwyzszej jakosci nagrany na plytach dvd.
Z gory bardzo dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam
Seba272
Niedawno zakupiłem kamere cyfrowa SONY DCR 23E.
Zamierzam również zakupić kontroler firewire + kabel firewire.
Jednak mam kilka watpilwosci:
Ile mniej wiecej zajmuje 1 h filmu? (słyszałem, że ok. 12-13 GB)
Czy jest mozliwosc nagrania z kamery odrazu na płyty dvd cyz trzeba zgrac wpierw na HDD?
Jeżeli faktycznie 1 h filmu zajmuje 12-13 GB to jak mam to zmiescic na płyty dvd (jedna płyta ma ok. 4,5 GB -- program nero nie nagra bo wywali mi plytke i bedzie kazal wsadzic dysk o wiekszej pojemnosci)
Jest moze specjalny program ktory podzieli film na 3 rowne czesci abym mogl nagrac to na płyty?
Odrazu zaznaczam, ze nie chce kompresowac filmu, chce miec naturalnie nagrany film, najwyzszej jakosci nagrany na plytach dvd.
Z gory bardzo dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam
Seba272