Witam , mam brata który posiada zestaw kina domowego ale brakuje mu Subwoofera , ale jak sie przeglada ceny subwooferów to mozna oszaleć , chodzi mi o to zeby osiagnac bardzo duze natezenei dzwieku , a raczej basu
(przyznam sie ze bardziej tutaj chodzi o kruszenie scian niz zajebistej jakosci dzwiek ) no i tak przegladam katalog firmy "Dexon" i natrafiłem na kolumne basową (taka niby estradowa do zastosowan w klubach itd ) tutaj zamieszczam parametry:
-półprofesjonalny subwoofer z 18" glosnikiem
-obudowa bassreflex
-moc 250 W rms / 400 W maks.
-impedencja 8 Ohm
-skutecznosc 91dB /1W, 1m
-pasmo przenoszenia 35 - 4 000 Hz / +- 10dB
-wymiary 615 x 685 x 490 mm
-masa 31.5 kg
-cena 649 zł /sztuka
jak myślicie po podłączeniu z "jakimś" wzmacniaczem i dolaczeniu do gniazdka subwoofera w amplitunerze bedzie to dobrze brzmiec ? czy wogole taki duuuzy glosnik sie nadaje. Chodzi mi o to ze chcialbym urzywac tego niby suba do ogladania filmow ale przedewszystim do sluchania na nim muzyki. Chcialbym miec duzy i gleboki bass a takze slyszec ladne efekty grzmotu w filmach itd. teraz najlepsze , pokuj ma gdzies 17 m/2. Prosze o jakie sopinie na temat tego rodzaju suba ;P

-półprofesjonalny subwoofer z 18" glosnikiem
-obudowa bassreflex
-moc 250 W rms / 400 W maks.
-impedencja 8 Ohm
-skutecznosc 91dB /1W, 1m
-pasmo przenoszenia 35 - 4 000 Hz / +- 10dB
-wymiary 615 x 685 x 490 mm
-masa 31.5 kg
-cena 649 zł /sztuka
jak myślicie po podłączeniu z "jakimś" wzmacniaczem i dolaczeniu do gniazdka subwoofera w amplitunerze bedzie to dobrze brzmiec ? czy wogole taki duuuzy glosnik sie nadaje. Chodzi mi o to ze chcialbym urzywac tego niby suba do ogladania filmow ale przedewszystim do sluchania na nim muzyki. Chcialbym miec duzy i gleboki bass a takze slyszec ladne efekty grzmotu w filmach itd. teraz najlepsze , pokuj ma gdzies 17 m/2. Prosze o jakie sopinie na temat tego rodzaju suba ;P