Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Peugeot 406 HDI 110 KM gaśnie w czasie jazdy

23 Wrz 2006 00:10 9540 5
  • Poziom 10  
    Witam.
    Mam problem z moim peugocikiem HDI 406. Pali bez problemu ale kiedy chcę przyśpieszyć ewentualnie wyprzedzać przy większych prędkościach (100 - 130 km) autko gaśnie a na desce zapala się kontrolka pomarańczowy silniczek. Po kilku razach próby odpalenia autko zaskakuje i jadę dalej. Podłączyłem pod komputer i stwierdzono taki błąd: "brak zasilania paliwem magistrali paliwa". Przypuszczam że jest to wina pompki w zbiorniku, albo zaworu powrotnego który znajduje się przy tej pompce, może też to być zawór na przpływowy na filtrze powietrza, a może regulator ciśnienia przy pompie wtryskowej ? Proszę o pomoc.
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • spec od auto-elektro
    tam nie ma pompy wtryskowej,
    trzeba posprawdzać wszystkie elementy wskazane przez ciebie , oprócz tego filtr paliwa, wyrtskiwacze , czujnik cosnienia , instalacja,
  • Poziom 10  
    Sorki pompa wysokiego ciśnienia a nie pompa wtryskowa , chyba tak to się nazywa.
    Ok ale jak mam to sprawdzić nie jadąc na serwis i robiąc samemu żeby czegoś nie zepsuć. W moim warsztacie gdzie zazwyczaj jeździłem z innymi sprawami (błachostkami) teraz rozkładają ręce. Nikt nie jest mi w stanie powiedzieć jakie ciśnienie powinna wytwarzać pompa w zbiorniku i nie mogę zdobyć instrukcji która pomogłaby mi w tej usterce.
    Dzięki za reakcję.
  • Poziom 10  
    Miałem taki sam problem.Kupełem auto które trochę stało i okazało się że w pompie wysokiego ciśnienia była rdza,która zabrudziła czujnik wysokiego ciśnienia w pompie wtryskowej.Tylko że mi lampka cały czas świeciła,po przeczyszceniu wszystko ok.wcześniej czyściłem zbiornik,wyminiłem wkład filtra.Naprawiłem sam.
  • Poziom 10  
    Dzięki. Przeczyściłem cały układ i pomogło.
  • Poziom 1  
    Witam
    ja mam podobny problem z peugeot 406. Gaśnie w czasie jazdy ale na gaz. Czy też wystarczy przeczyścić te elementy wymienione wyżej i będzie ok ?