Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

tv blaupunkt is63-39vt

08 Lip 2003 10:14 1603 8
  • Poziom 10  
    witam mam maly problem .telewizor sie wylacza blokuje , zweza sie obraz .wziolem tv od klijeta do domu i zrobilem go w ciemno ,pelno zimnych lutowań,testowalem go w domu ,chodzil bez problemow,zawiozlem go podlaczylem a on w ciagu minuty zaczal swirowac ,jednym slowem to samo, znowu go wziolem do domu wymienilem jeszcze koncowke w odchylaniu ,myslac ze ona moze przerywac chodzil 2 dni od rana do nocy bez problemow ,niestety wystarczylo zawiezc do klijetki i znow chwila moment i tv szalal.
    prosze o rady bo znowu musze jechac po niego:( dodam ze klijetka ma napiecie ok 230 v w gniazdku a ja ok 215 ?czy to moze wpluwac>?
  • Poziom 24  
    Witam
    No cóż - skoro dokonałeś tylu popraw zimnych lutów oraz pomierzyłeś dokładnie zasilacz i wymieniłeś US. i jesteś w 100% pewny swojej roboty i TV u Ciebie pracuje nienagannie a u klientki świruje cały czas, to może warto zajrzeć do tego gniazdka sieciowego (poluzowane przewody) lub za duży luz między wtyczką a gniazdem.
    Pozdrawiam
  • Poziom 10  
    nie no przepinalem sie do innego gniazdka i tak samo sie zachowuje :evil:
    a gdybym byl pewien swej roboty to bym nie jechal znow po niego a temat trzeba zakonczyc jak sie podjelem go:)
  • Poziom 24  
    W takim razie wykorzystaj autotransformator (jak masz?) i sprawdź jak zachowuje się TV przy zmianie napięć ???
    Napięcia z przetwornicy powinny być stabilne - czy tak jest???
  • Poziom 10  
    najlepsze jest to ,ze znow przywiozlem tv od klijeta do domu podlaczylem przez trafo napiecie zasilani236 v i co? chodzi bez problemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    a wystarczy do niej zawiesc i tv po chwili szaleje.
    napiecie zasilania ok230v u klijetki.

    i co dalej???????????????/
  • Poziom 24  
    Skoro u Ciebie chodzi bez problemu to powiedz klientce żeby sobie wymieniła instalacje elek. :lol: :lol: :lol: (oczywiście to jest żart)

    A spróbuj przez stabilizator podłączyć u niej i zobaczysz wtedy jak pracuje.
    Spr. sygnał antenowy???

    Powodzenia
  • Poziom 18  
    Spróbuj na innym tv u klientki (jeśli masz możliwość) np. jakaś 14"
    Może te zakłócenia idą z zewnątrz, skoro po przywiezieniu tv na warsztat i włączeniu działa poprawnie ?? Zobacz jeszcze na tym stabilizatorze ale podejrzewam że to nic nie da. Stabilizator raczej podwyższy nap. a nie obniży.
    A jak to nie pomoże to do wróżki

    Powodzenia
  • Poziom 24  
    :arrow: DAREK C
    Ale przynajmniej wyeliminuje się wachania napięć przez stabilizator.
  • Poziom 10  
    witam
    bingo
    okazalo sie ze instalacja elektryczna waryjowala ,w momecie kiedy zalaczala sie lodowka tv sie wylaczal.:)
    bezpiecznik zasniedziany byl,