Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

megane 1.9 dti nie działa licznik co zrobić

Jacek425t 29 Wrz 2006 22:15 3110 3
  • #1 29 Wrz 2006 22:15
    Jacek425t
    Poziom 10  

    witam mam problem , kupiłem auto jak w temacie i nie działa w nim prędkościomierz i licznik kilometrów- prawdopodobnie poprzedni właściciel coć przy nim grzebał :cry: co można w tym temacie zrobić ? czy to jest naprawialne? jakie ewentualne koszty mnie czekają?
    pzdr.

    0 3
  • #2 30 Wrz 2006 01:27
    piosiek
    Poziom 15  

    spróbuj podgrzać procesor suszarką miałem takie dwa przypadki w tej renówce jak po podgrzaniu zadziała można spróbować przelutować proca albo wymienić od razu deske

    0
  • #3 30 Wrz 2006 18:25
    s27
    Poziom 15  

    poszukaj na forum bo już były kilka razy podobne usterki opisywane, nie napisałeś istotnej informacji czy przebieg jest widoczny na wyświetlaczu czy jakieś kreski itp. sądzę że problem dotyczy instalacji pod pokrywą silnika,

    1
  • #4 04 Paź 2006 20:44
    Jacek425t
    Poziom 10  

    w końcu działa :D
    s27 miałeś racje to instalacja, sprawa wyglądała tak: wyjąłem akumulator, odkręciłem podstawę akumulatora, zdjąłem pokrywę bezpieczników i zacząłem od sprawdzanie białego złącza - ale było ok, idąc dalej przecierałem szmatką kable i widzę zielony nalot na izolacji 3 przewodów : różowy, żółty i jasny. okazało się że to było to - po prostu były w środku przeżarte ( chyba bliskość akumulatora), wysiąłem złe kawałki , dosztukowałem z dobrego kabla i wszystko ok, licznik pokazuje przebyte kilometry i prędkość :D
    WIELKIE DZIĘKI DLA S27 ZA NAPROWADZENIE I PODPOWIEDZ :spoko:

    0