Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alarm Legendford F-14 i BMW E-36

burgadi 30 Sep 2006 18:34 5672 14
    burgadi
    Level 11  
    Witam!

Posiadam alarm Legendford F-14 który usiłuję zamontować w BMW E-36 r. 96.
    Mam jednak kłopoty ze sterowaniem centralnym zamkiem. Może ktoś posiada schemat podłączenia do tego alarmu do w/w BMW E-36.
    Dziękuję i pozdrawiam wszystkich "elektrodowców".
    awysoki
    Level 17  
    Sterowanie dwoma plusami . Wszystko co potrzebne masz za schowkiem - jest tam modul z ktorego zlapiesz centralny oraz krancowki
    Anonymous
    Anonymous  
    awysoki
    Level 17  
    NORBERT S :
    Jasne , mi jest tak wygodnie podlaczac wszystko za schowkiem i nie kaze nikomu podlaczac w ten sam sposob
    Nie wiem co chcesz swoim postem pokazac !
    Moim zdaniem poto jest tego typu forum aby kazdy kto cos wie podzielil sie z innymi swoimi doswiadczeniami
    No chyba ze masz na mysli ze sie nie da podlaczyc po mojemu :D
    Anonymous
    Anonymous  
    renqien
    Level 32  
    Wydaje mi się, że norbert.s. ma już dość powielania cały czas tego samego. Takich wątków o podłączenie zamka w E36 było już tyle, że jeszcze jeden jest niepotrzebny, wystarczy link do search i wszycho. Co do dzielenia się swoim doświadczeniem, to norbert.s. właśnie podzielił się doświadczeniem korzystania z wyszukiwarki, a to jest bardzo cenna nauka dla kogoś, kto zaczyna zabawę w forum.
    Norbert.s. nie każdą E36 wysterujesz dwoma przekaźnikami, sam robiłem dwie takie zarazy, że trzeba było robić na trzech albo wpinać w kostkę sterownika. Beemka to niestety takie coś, co potrafi mież duże różnice w instalacji, pomimo, że ten sam model.
    Anonymous
    Anonymous  
    renqien
    Level 32  
    Ja miałem takie dwie sztuki, że trzeba było na osobnym przewodzie zamykać zamek, a na osobnym dociągać szyby. Otwieranie było na jednym przewodzie. Zdziwiłem się, ale zrobiłem. To był chyba '96, a drugiej nie pamiętam rocznika. Nie lubię robić beemek, zaraz po zrobieniu w jednej z nich pokrzywiły się prostowody mechanizmu szyby w drzwiach kierowcy i klient miał do mnie pretensje, że to przez alarm.
    awysoki
    Level 17  
    pouczac kogos umiecie odnosnie korzystania z wyszukiwarki natomiast sami powielacie posty , schemaciki itd .
    Anonymous
    Anonymous  
    renqien
    Level 32  
    Ja właśnie też coś ciąłem, może trzeba było przeciąć jescze ten drugi i faktycznie... Jak mi się taka zgaga trafi to spróbuję. Swoją drogą jak ty to wszystko tak szybko wyszukujesz, notujesz sobie gdzie kto pisał i o czym? Jak ja usiłuję coś odnaleść to ruski miesiąc mija, wiem, że było ale za diabła nie pamiętam gdzie.
    Anonymous
    Anonymous  
    renqien
    Level 32  
    awysoki wrote:
    pouczac kogos umiecie odnosnie korzystania z wyszukiwarki natomiast sami powielacie posty , schemaciki itd .

Ale o co ci chodzi, czy ja powieliłem choć jeden wątek, albo norbert.s.? Kolega pyta, dostaje odpowiedź, jeżeli czegoś nie rozumie to mu się wyjaśnia... Jeżeli jest coś już opisane to daje się odnośnik do wątku opisującego to. I wszystko...