Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zalany telefon czym myć?

lolus54 02 Oct 2006 16:47 13189 11
    lolus54
    Level 21  
    Mam pytanko czy można myć zalany telefon denaturatem zamiast spirytusu?
  • Helpful post
    gibon19866
    Level 12  
    Najlepszy jest czysty spirytus ale oczywiście denaturat też się nadaję
    lolus54
    Level 21  
    dzięki za pomoc
    dymitr25
    Level 12  
    panowie spirytus oraz denaturat pozostawia bialy nalot ktory wchodzi pod uklady polecam izopropanol albo kontakt pcc ten drugi duzo lepszy lecz duzo droszszy
    pozdrawiam
    pidelta
    Level 11  
    ja natomiast chciałem się zapytac, bo widze ze podobny temat co szukam właśnie... Jak zostały zalane styki od ładowania i że tak powiem troszke im się zaśniedziało, to można to naprawic (usunąc), znaczy się czymś usunąc, czy też już raczej że tak powiem na części?
    BłażejGSM
    Level 21  
    isopropanol polecam ponieważ spirytusu szkoda :-) Pozdrawiam
    denwer
    Level 14  
    izopropanol albo różowy cleanser (różowy cleanser jest mocniejszy). Jeżeli chodzi o śniedź to ja to czyszczę szczoteczką do zębów z miękkim włosiem maczaną w izopropanolu, no a później do wanienki ultradźwiękowej.
    krzysiek_14
    Level 19  
    ja wole izopropanol, denaturat raczej się nie nadaje ze względu na zapach, a po drugie jest czymś zanieczyszczany
    a co do czyszczenia większych powierzchni z korozji lub śniedzi to używam taki pędzelek z włókna szklanego lub gumkę ;)
    ziko77
    Level 23  
    ja tam znowu plukam telefoniki w wanience z roztworem meglio 1:3 z woda destylowana, a do czyszczenia samej plyty czywiscie izopropanol...
    Marmaster
    Level 11  
    spirytus zawsze działa każdą nokie "kompałem"w spirytysie i działała a jaki tel. chcesz kompać??????:)pozdo
    ziel1na
    Level 1  
    mam zalany telefon nokia 6020
    dalem go do naprawy i najprawdopodobniej byl w takiej wanience
    ale caly czas jak go wlaczam to wyskakuje 'wloz karte sim'
    mimo ze jest oczywiscie w srodku.. da rade to jeszcze naprawic jakos ?
    rad125
    Level 11  
    Witam. Można jeszcze podlać topnikiem i wygrzać układy na płycie telefonu, bo mogą być zimne luty pod nimi.

Pozdrawiam.