Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lexmark 33 - brak naboju kolorowego

Jaros 08 Paź 2006 15:01 2571 4
  • #1 08 Paź 2006 15:01
    Jaros
    Poziom 2  

    Witam

    Mam pytanko do fachowców w temacie - czy tusz Lexmark 33 posiada jakiś czip blokujący dalsze działanie - po naładowaniu - za pomocą zestawu regenerujacego ?

    Właśnie napełniłem taką głowicę i po zaintalowaniu drukarka (X 5250)
    wyświetla komunikat ,,brak naboju kolorowego,,.

    Proszę o jakies informacje co się stało .... ? :cry:
    Dzięki.

    Pozdrawiam :bye:

    Moderowany przez kosmita:

    Zmieniłem temat
    Wpis dokonany w dniu: 2006-10-08 o godzinie: 15:26

  • #2 19 Lis 2006 00:21
    SPEAKERS_XP
    Poziom 24  

    Moze troche pozna moja odpowiedz, ale moge powiedziec ze catridge te napewno nie maja chipu blokujacego...aczkolwiek lepiej je napelniac zanim sie atrament zupenie skonczy...poniewaz bardzo latwo ulegaja uszkodzeniom elektycznym z powodu braku tuszu, lub tuszu kiepskiej jakosci....

  • #3 19 Lis 2006 01:53
    Syriusz74
    Poziom 23  

    Przeczyść spirytusem styki w kardridżu i karetce.
    Pojemniki na pewno nie mają chipów,napełniasz i jedziesz.

    Cytat:
    bardzo latwo ulegaja uszkodzeniom elektycznym z powodu braku tuszu

    No to akurat niekoniecznie musi być prawdą.Gdyby tak było puste kardridże sprzedawane na Allegro nie byłyby sprzedawane po 20 zł/szt -a po tyle schodzą.
    Zgodzę się z tym że lepiej je uzupełniać gdy jeszcze tusz,to podstawa uniknięcia kłopotów.
    Pozdrawiam

  • #4 23 Lis 2006 21:45
    emiter
    Poziom 14  

    Witam, podepnę się pod temat, u mnie po napełnieniu na wyświetlaczu wyskakuje komunikat "nieprawidłowy nabój prawy", czyściłem na początku styki na kartridżu i w karetce, kupiłem nowy kolorowy kartridż i nadal ten sam komunikat, co może być przyczyną? przed wyjęciem kartridza do nabicia wszystko działało..

  • #5 23 Lis 2006 22:26
    SPEAKERS_XP
    Poziom 24  

    W starszych lexmarkach (seria Z3X) ulegaly z czasem uszkodzeniu polaczenia w karetce catridgea. Po prostu lamaly sie sciezki...na krotsza mete pomagalo polacznie ich lakierem przewodzacym, ale szybko znowu sie psulo...Z tym, ze w tych drukarkach troche topornie i sztywno zamykaly sie catridge...w nowszych konstrukcjach bylo nieco lepiej...trudno powiedziec co sie stalo w tym przypadku...

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME