medicb wrote: Po co wzmacniać tube? Przecież korzysta ona z wewnętrznego wzmacniacza w radiu, może masz coś uszkodzone?
Wzmacniacz w radiu ma tylko 4W i jest po prostu cichy, choć sprawny.
Dodano po 4 [minuty]:
Preskaler wrote: Nie bardzo rozumię Twój problem. Domyślam się, że zamiast wzmacniacza chcesz wykorzystać z CB-radia wzmacniacz PA i dodatkowo jeszce drugi wzmacniacz 15W. Przy takim podłączeniu należy się liczyć z możliwością zakłócania tego systemu wynikającym z niedopasowania. Poza tym jakiej to mocy jest te 15W? W samochodzie zwykłe radio powinno mieć moc (np.) 4X40W.
chodzi tylko o CB i wyście PA na zewnątrz auta, oryginalnie jest 4W na wyjściu , tuba jest 15-sto watowa i jest po prostu cicha.
Dodano po 15 [minuty]:
maser81 wrote: "Radio zbiera nasłuch radia" Czyli jak przełączysz na PA to słyszysz odbiornik CB na głośniku-tubie?
konmen wrote: wzmacniacz zbiera nasłuch radia i ...
To nie jest normalny objaw bo wtedy ma być słychać tylko to co mówię przez mikrofon i tak jest, czyli przy przełączeniu na "PA" słychać tylko to co ja mówię przez mikrofon. Problem polegał na tym że jak spowrotem przełączyłem na "radio" to było je słychać wewnątrz auta i na zewnątrz przez tubę. Dopiero jak odłączyłem wspominany dodatkowy wzmacniacz 15W efekt znikł czyli na zewnętrznej tubie słychać tylko mnie przez mikrofon i to tylko wtedy gdy włączam "PA". Jeżeli ktoś nie zrozumiał o co mi chodzi to wyjaśniam:
WłąCZAJąC "PA" chcę by mnie słyszano (z mikrofonu) na zewnątrz
nie chcę by sygnał z anteny trafiał na tubę[/url]