Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

AP D-LINK DWL-900+ kontra KARTA PCIMCIA ORINOCO PROXIM,AVAYA

darek-darek 13 Oct 2006 22:57 1109 4
  • #1
    darek-darek
    Level 12  
    Witam serdecznie.
    Mam dziwny problem ktorego nigdy nie miale, a niestety teraz sie pojawil.
    Mianowicie posiadam na stacji bazowej D-LINKI DWL-900+ ,,,, i do pewnego czasu wszystkie karty wifi (pci, pcimcia, usb) wykrywaly mi moje sieci po SSID. Teraz natomiast karty na PCIMCIA ORINOCO GOLD, PROXIM czy AVAYA nie widza moich sieci ... Co jest grane ? Nic nie przestawialem, nic nie grzebalem ,,,, po prostu ich nie wykrywa :( 2 dni temu nawet kupilem nowego D-LINKA i w/w karty go nie wykrywaja (przy czym inne bardzo dobrze go znajduja)

    Czy mial ktos kiedys podobny problem ? Jak sobie z nim poradzic, bo mam w sieci kilku na ORINOCCO i AVAYACH i netu niestety nie maja :(

    HELP !
  • #2
    rapcio1
    Level 11  
    Witam
    Włącz 1-2-5.5-11(Mbps) W DWL-900
    Pomogło mi to w podobnej sytuacji

    Basic Rates : 1-2(Mbps) *1-2-5.5-11(Mbps) 1-2-5.5-11-22(Mbps)
    TX Rates : 1-2(Mbps) *1-2-5.5-11(Mbps) 1-2-5.5-11-22(Mbps)
  • #3
    protech
    Level 1  
    Więc z powyższego wynika, że nie muszę mieć ustawionej opcji 22Mbps, kiedyś wyczytałem, że nie powinno się tego stosować, z tego względu, że to za bardzo obciąża AP i zarazem go zwalnia przy większej ilości osób podłączonych do danego AP. Jeżeli dobrze zrozumiałem to Basic rates i TX rates należy ustawić tak samo 1; 2; 5,5; 11 Mbps.
  • #4
    darek-darek
    Level 12  
    rapcio1: Wlasnie mam tak ustawione, ale niestety dalej mi te karty nie wykrywaja tych APkow (przypomne ze kiedys mi wykrywalo bez problemu, a nic nie mieszalem przy nich)

    Wielkie dzieki za chec pomocy !
  • #5
    rapcio1
    Level 11  
    Witam

    Spróbuj zrestartować DWL-900AP+ do ustawień fabrycznych guzikiem na obudowie. I ponownie zaprogramować go ręcznie, a nie z pliku z zapamiętaną konfiguracją.

    Pozdrawiam i dziękuje za ofiarowany punkt, chodź jak widzę że nie pomogłem.