Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

golf IV i rozbrajanie alarmu

Szymon 14 Paź 2006 05:30 2901 4
  • #1 14 Paź 2006 05:30
    Szymon
    Poziom 20  

    witam!!! mam problem zamontowalem alarm AMPIO z antynapadem i problem jest z rozbrajaniem alarmu. Auto wyposazone jest w fabryczny alarm z pilotem w kluczyku. Po zamknieciu samochodu alarmem Ampio wszystko dziala tak jak powinno tzn komfort, zamykanie centrala itd. Natomiast po otwarciu Ampio centralny otwiera drzwi , ale dioda od alarmu fabrycznego caly czas mruga i po otwarciu drzwi wlacza sie fabryczny alarm ktory nie zostal zresetowany. Natomiast po wlaczeniu alarmu kluczykiem i po wylaczniu kluczykiem alarm fabryczny sie wylacza. Zauwazylem takze, ze tak jak powinno byc VW ze po zamknieciu kluczykiem w wkladce drzwiowej otwiera centralny natomiast nie wylacza alarmu. Samochod to 1.9 TDI 2000 rok wersja angielska. POMOCY plissss bo musze to opanowa c do jutra :(

    0 4
  • #2 15 Paź 2006 10:30
    adam.p123
    Poziom 19  

    Podłączyłeś żle siępod centralny. Podłącz się z tym nowym alarmem tylko pod centralny i nie będziesz korzystał wtedy z firmowego alarmu tylko ze swojego. Pozdrawiam

    0
  • #3 15 Paź 2006 10:46
    Szymon
    Poziom 20  

    po odlutowaniu przewodow od drzwi i tak zachowuje sie tak samo tzn , przekrecajac kluczyk w drzwiach kierowcy alarm fabryczny sie uzbraja i zamyka drzwi natomiast po przekreceniu klucza na otworz central sie otwiera ale nie dezaktywuje alarmu firmowego. POMOCY

    0
  • #4 15 Paź 2006 11:03
    jkm73
    Poziom 21  

    troche to zakrecone co napisales ale powiem ci jak powinno byc z fabrycznym alarmem. Po zamknieciu samochodu mechanicznie kluczykiem czy tez zaa pomoca zdalnego sterowania alarm fabryczny sie uzbraja. Przy otwieraniu za pomoca zdalnego sterowania alarm fabryczny powinien sie rozbroic.Natomiast jesli otwierasz samochod kluczykiem mechanicznie to dioda w drzwiach od safe i alarmu nadal mryga,alarm nie jest rozbrojony,jest to ok 20 sek czasu na wlaczenie zaplonu,wtedy alarm sie zdeaktywuje,jesli przez ten czas nie wlaczysz zaplonu zacznie wyc. I to tyle.Dodam jeszcze ,ze montowalem ampio i do golfa 4 ,i do bory,zero problemow.pozdrawiam

    0
  • #5 15 Paź 2006 22:58
    Szymon
    Poziom 20  

    Problem rozwiazany :D od strony pasazera trzeba bylo podlaczyc diode w kierunku zaporowym (czujnik drzwiowy) poniewaz obwod zamykal sie przez zarowke od oswietlenia wnetrza i uklad seryjnego alarmu myslal ze otwierane sa dwrzi pasazera co nie dezaktywowalo alarmu. Juz wszystko gra . Zamykam temat

    0
  Szukaj w 5mln produktów