Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault megane na zimnym silniku szarpie pilne

maciejesiuaga 15 Oct 2006 20:57 6000 6
    maciejesiuaga
    Level 15  
    Po naprawie silnika to znaczy planowania i wymianie wszystkich uszczelek wraz z pierścieniami na tłokach silnik nie wchodzi na swoje obroty szarpie nim jak by zaraz miał zgasnąć czy to jest wina złego ustawienia zaworów ,czy też coś w elektronice siedzi?
    Proszę o pomoc

moja renia to megan scenic 1996 1,6 8v rt
    rudyrydz
    Level 11  
    A jak chodzi na wolnych obrotach ? Silnik po takim remoncie należy podać regulacji.
    Zacznij jesli tego nie zrobiłeś od regulacji zaworów i zapłonu. Sprawdź również wszystkie rozłączane wtyczki może coś przeoczyłeś .
    Anonymous
    Anonymous  
  • Helpful post
    maxxx30
    Level 11  
    a jest mozliwośc że zawory są zaciasno ustawione ?
    maciejesiuaga
    Level 15  
    regulacja zaworów była przeprowadzona ,rozrząd też dobrze ustawiony ,wszystkie wtyczki podpięte,filtry wymienione ,czujnik temperatury wymieniony ,panowie czy dać większy luz na zaworach ,czy one powodują tą szarpaninę? a komputer ma jakiś włpyw na to ?
  • Helpful post
    robokop
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zawory czasem nie są regulowane samoczynnie tzn hydrauliczne? Jeśli tak to sie ich nie ustawia , pomijając możliwość błędnego montażu czy zatkania układu paliwowego pozostaje wykasowanie pamięci usterek ze sterownika i ponowne ich odczytanie. Zdarzało mi się że trzeba było na chwilę zdjąć klemę , wtedy silnik odzyskiwał wolne obroty i równą pracę .
    maciejesiuaga
    Level 15  
    wszystko oki ale moja renia nie ma hydraulicznych zaworów ,więc trzeba je ustawiać samemu