Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wybór laptopa do 2500zł - może Benq R55E ?

manczo 16 Oct 2006 12:18 1722 12
    manczo
    Level 11  
    Witam!

Mam taka prosbe du uzytkownikow , mam zamiar kupic laptopa tak w granicach 2500zl do uzytku domowego. Warunki jakie musi spelniac to 512 Mb Ram oraz 60 GB pojemnosc dysku.
    Chodzi mi po głowie ACER Aspire 3634, Acer TM 2492, Acer TM2451, chociaz jak poczytalem opinie na temat Acerow to zaczalem zmieniac zdanie - to prawda ze sa tak tandetnie wykonane i pekaja?!
    Ostatnio zastanawiam sie nad Benq R55E - miał ktos moze doswiadczenie z tym laptopem?! A moze macie jakies inne typy na laptopa do 2500zł ?

pozdrawiam
    Moderated By TONI_2003:

Zmieniłem i poprawiłem temat postu!

mbo
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Nie miałem do czynienia z Laptopem Benq, ale nie sądzę aby był jakoś znacznie lepiej wykonany od Acer'a.

Jeśli chcesz pewny sprzęt w tym temacie to popatrz na: IBM. HP, Compaq

Dawno nie miałem do czynienia z Toshibą, więc nie jestem pewien czy można ja zaliczyć do tej grupy.
    alek37
    Level 12  
    Z tego co ja zaobserwowalem to laptopy w takiej cenie maja bardzo slabe ekrany. Katy widzenia sa fatalne oraz smuzenie bardzo duze. Zreguly dyski twarde sa 4200 obr. czyli slabiutkie. Pewnie na maszyne do pisania sie nadaja.
    cordoba_2004
    Level 27  
    laptop chocby ze wzgledu na to ze gu uzywasz na stole,
    na łóżku, na fotelu , a czasem może w samochodzie powinien być trwały
    Ja na twoim miejscu wybrał bym IBM, wygrywa wiele rankingów niezawodności
    tygrys28
    Level 17  
    osobiscie polecam HP sam uzytkuje HP nx7400 EY508 ale on troszke drozszy a z tych tanszych do 2500 to mysle ze dobrym rozwiązaniem by jakis ASUS np model A6R-5059 wszelkie Acery natomiast odradzam, z byt wiele krytycznych opini o nich wiec po ryzykowac :idea:
    pozdrawiam
    cordoba_2004
    Level 27  
    zobacz na allegro w kategorii uszkodzone ile jest acerow
    i serwis w czechach
    kkf
    Level 13  
    proponuję: Aristo, Fujitsu Siemens, Maxdata - może nie są rewelacyjne, ale za to mają sprawne serwisy, wiem bo handluję takim sprzętem
    cordoba_2004
    Level 27  
    a coz mi z tego ze serwis jest boski
    i cudowny jak po gwaarancji trzeba placic wiec wole sobie kupic niesmiertelne panasoniki lub thinkpady
    mixu
    Level 13  
    Do 3500zł polecam zakup Fujitsu Siemens lub ASUSA.

Jedyną wadą napradę tanich FS jest słaba karta 3D. Natomiast reszta, znaczy dysk (5400rpm), matryca są świetne. Naprawdę dobre matryce -- te z tanich modeli IBM, HP czy TOSHIBY odpadają.

W przypadku ASUSA, trudno dostać tani model z matrycą 15'4 i dyskiem 5400rpm. Większość tańszych ma matrycę 15" (okropny kwadrat i jeszcze ta kamerka u góry...) i dysk 4200rpm. ASUS-y z 15"4 zaczynają się od 2700zł.
    Tomaho23
    Level 2  
    Witam,miałem do czynienia z Beq r55 ogólnie bardzo fajna maszyna tylko jedna wadą jest bardzo słabej jakosci Touchpad,można sie na niego pokusic ze wzgledu na to że jego cena jest bardzo atrakcyjna bo nie ma wiele lapków które za ta cene oferują Gforce 7400.A co do Acera to mam aspire 3690 i jestem zadowolony,maszyna jest dopracowana w każdym calu a wspomniany Touchpad chodzi tutaj rewelacyjnie i jest bardzo czuły.Ale gdybym miał jeszcze raz wybierac to pokusił bym sie na r55 mimo wszystko.
    wilde_hilde
    Level 19  
    Wyrobów BENQ-Siemens nie należy przeceniać, niedługo na rynku będą dosyć dobrze kojarzone, a i cena wtedy pójdzie nieco w górę.
    damiangliwice
    Level 12  
    polecam asus i fujitsu sa dobre laptopy
    Lukalago
    Level 26  
    Polecam Benq R55, świetna maszynka, doskonała matryca. Niezła konfigaracja za rozsądną cenę. Design równiez całkiem interesujący.
    Ogromną zaletą są jego małe gabaryty pomimo matrycy 15,4". Natomiast ogromną porażką sa wbudowane głośniki oraz touchpad. BenQ są o wiele lepiej wykonane niż Acery, Aristo czy fujitsu-Siemens (seria Amilo).