Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mam już radio i wzmacniacz ... potrzebna reszta.

kamerad 17 Oct 2006 20:05 2037 13
    kamerad
    Level 11  
    Witam wszystkich.

Od dłuższego czasu przeglądam forum ale jednak musze załozyć nowy temat i się zapytać.

Mój wzmacniacz to Blaupunkt GTA2 170Wrms w mostku. Chcę do tego jakiś subwofer. Skrzynke poskręcam sobie sam z racji nieregularnego kształu bagażnika i kosztów. Więc jaki głośnik będzie się dobrze sprawował.

Czego oczekuje... wcześniej miałem jakąś alde 250W :) 20cm. Grało to w maminym autku i podobało mnie się w środku ale głośniczek się zepsół. Za jakiś miesiąc odbiore moje pierwsze autko od lakiernika i chciałbym aby coś pukało. Chętnie troszke głośniej gdyż bagażnik oddzielony bakiem ale nie szczelnie bo rok produkcji to 1985 :).

Do dziś myśle o stx 27/150/4/ss z racji ceny i dobrych opini na forum. Jak to będzie współgrać z moim wzmacniaczem? Bardzo chętnie obejrze inne głośniczki.

Do kabiny posiadam radio Pioneer DEH-3700MP i wypadałoby dokupić zestaw przedni. Natrafiłem na takie głośniki. http://allegro.pl/item127999344_pioneer_ts_g1749_nowe_gwarancja_f_ra_od_supers.html

Podobają mnie się dlatego że firmy takiej jak radio. To jest plus dla mnie... Wyczytałem kilka dobrych opini o nich; nie będe musiał montować tweeterów. W sumie to nie ma gdzie ich zamontować i znajomi przyklejają na deske :| . Cene będzie trzeba przeboleć.

Auto to opel manta B. Takie 3 drzwiowe coupe.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Głośnik do suba BSW 104 (lepiej z II) w skrzynce 30l(_at_)38hz.Głośniki przód Phonocar Y-line + tweetery Sinuslive (ok 120zł) .tych pioneerków nawet nie położyłbym koło tych Phonocarów(to ,że tweeter jest osobno to jest zaleta ,a nie wada---plus dla nas :-) )Takie przyklejenie w rogach kokpitu tylko polepsza bazę stereo , a coaxiale to szmelc.
    crazy_88
    Level 42  
    posluchaj kolegi powalla dobrze ci radzi:)
    kamerad
    Level 11  
    Gdzie kupić ten głosnik bsw i co to za firma bo wpisałem w google i tylko mi wyświetliło wyniki z forum elektrody. Mój wzmachol da mu rade?

Co do przodu to racja ze 2 in1 w głosniku będzie gorsze od osobnych wysokichtonów oraz srednich na dole. Montaz na desce odpada bo jest to mało estetyczne. A umieszczenie tweeterów na podsufitce w rogu obok daszków przeciwsłonecznych to dobry pomysł ?
    wow
    Level 27  
    Ravemaster BSW 104 taki głośnik!
    kamerad
    Level 11  
    Znalazłem ten głośniczek i powiem że on troszke drogi jest. Rozumiem ze albo tanio albo dobrze? A co z wczesniejszym pytaniem w poscie.
    wow
    Level 27  
    A tak zapytam w jakiej on cenie jest?? Bo nie mogę znaleść?
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Był 170zł a alegrowicz sprawdzony,polecam.
    qscgu
    Level 34  
    jak koniecznie chcesz taniej to tylko STX zostaje, albo 27-150 choc ja bym wolal 32-150 do zamknietej skrzynki
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Taniej to można znaleźć(super niemiecka jakość,wyprzedaż hurtowni .......),ale nówka i z taką jakością dźwięku to ciężko(do twojego wzmaka pasuje idealnie,bo jest "łatwy" w napędzie).Czy jeszcze ma to musisz zapytać.
    kamerad
    Level 11  
    powalla wrote:
    Głośnik do suba BSW 104 (lepiej z II) w skrzynce 30l(małpa)38hz.Głośniki przód Phonocar Y-line + tweetery Sinuslive (ok 120zł) .tych pioneerków nawet nie położyłbym koło tych Phonocarów(to ,że tweeter jest osobno to jest zaleta ,a nie wada---plus dla nas :-) )Takie przyklejenie w rogach kokpitu tylko polepsza bazę stereo , a coaxiale to szmelc.

jak wygląda skrzynia małpa ? Rozumiem że ma być zamknięta. Zaraz zabiore się za jakies FaQ moze będzie coś ale jakby ktoś mógł skrobnąć:)
    jack17
    Level 17  
    (małpa) chodziło o to ze skrzynka 30 litrów ma byc strojona na 38 Hz :D

pozdrawiam :D