Mój poprzedni temat :
"Mam problem (Telewizor Sanyo CEM 2130PV) mianowicie pewnego razu włączając telewizor na górze ekranu pajawił się czarny niezbyt szeroki pasek w którym nie było obrazu ale co dziwne obraz z tego paska odwrócił się, podzielił na małe linie z niedużymi odstępami między sobą i jest wyświetlany na obrazie normalnym, który sięga pod czarny pasek u góry. Przypuszczam że problem tkwi w magnetycznym skupianiu elektronów wchodzących do kineskopu i przez złe skupianie obraz jest wyświetlany tam gdzie nie powiniem być (próbowałem już ustawiać ostrość przy lampie elektronowej ale to nic nie dało). Czy jestem w stanie jakoś samemu to naprawić czy tylko serwis? Telewizor dosyć stary ale nadal jest w użytku. Żeby można było to sobie jakoś logicznie wyobrazić załaczam schematyczny rysunek.
Dzięki z góry i pozdrawiam.
"
Ktoś mi polecił wymiane kondensatorów elektrolitycznych od odchylania, ale nie wiem gdzie mam ich szukać. Czy są one na płycie głównej (jeśli tak to gdzie konkretnie) czy jeszcze gdzieś indziej? Tylko to chce wiedzieć