Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Megane centralny zamek z pilotem

roman7777 31 Jul 2006 15:58 20749 16
Relpol
    roman7777
    Level 12  
    Witam. Mam pytanie gdzie się znajduje seryjnie zamontowany sterownik od centralnego zamka w tym modelu.
    Jak by ktoś mial schemat tego sterownika bardzo bym prosił.
    Z góry dziękuje
    Pozdrawiam

Czy możliwe że ten sterownik zamontowany jest w lewych drzwiach przednich
    Renault Megane 1.4 16V 1999r
  • Relpol
    xwit
    Level 33  
    Przekaźnik jest gdzieś koło bezpieczników.Znajdziesz ją po stukaniu przekaźników.Przystaw ucho i znajdziesz.
    wojti31
    Level 13  
    Witam.Prawdopodobnie jest razem z wszystkimi bezpiecznikami nie jest modułem osobnym. A jaki jest problem?
  • Relpol
    roman7777
    Level 12  
    Witam
    Chcę załozyć centralny zamek z pilotem do Reanult Megane 1.4 16V 99r
    Mam pytanie. Gdzie znajduje się sterownik centralnego zamka. chciałbym się podpiąć po dnią wymieniając tylko sterownik no i oczywiście pewnie nie zbędna będzie konfiguracja okablowania.
    Dziękuje za pomoc

Znaczy problemu nie ma chciałem zamontować sterownik centralnego sterowany pilotem. alarmu nie mam jedynie antynapad zatem nie mogę go wysterować na centralke alarmową
    I teraz zastanawiam się czy taka przeróbka jest opłacalna i czy jest taka mozliwośc.
    Prosiłbym o schemat podłączenia tego jeżeli była by taka możliwość
    Z góry dziękuję Pozdrawiam
    xwit
    Level 33  
    Oj nie bardzo łapie.Zamek już masz i chcesz dołożyc pilota czy cały zamek czyli siłowniki i pilota :roll:
    renqien
    Level 32  
    No ja też nie bardzo qmam. Tak jak ja to zrozumiałem to kolega roman7777 ma już centralny zamek z kluczyka i chce go przerobić na pilota.
    roman7777
    Level 12  
    Dokładnie mam centralny zamek na kluczyk i chcę go przerobić na pilota. Jest taka możliwość:)
    renqien
    Level 32  
    Wystarczy dokupić zwykły sterownik zamka centralnego na pilota sterujący masą i podpiąć się pod wyłącznik zamka na konsoli.
    roman7777
    Level 12  
    Na konsoli czyli tam gdzie przekaźnik gdzie bezpieczniki. mam tylko problem ponieważ nie wiem jaki kabel do czego jest
    xwit
    Level 33  
    Roman jedź gdzieś do jakiegoś zakładu niech ci to za 50zł podłączą bo po twoich postach sądzę,że będziesz miał ciężko z podpięciem czterech kabli.Bez urazy.
    roman7777
    Level 12  
    Mówiąc szczerze nie wiem czy są tam 4 kable czy 5 albo więcej. Nie zaglądałem jeszcze tam. Chciałem się tylko dowiedzieć który kolor kabla za co odpowiada w centrali zamka. To wszystko. Pojechać i zapłacić to nie sztuka. Satysfakcje robi dopiero to gdy samemu się to zrobi.
    renqien
    Level 32  
    To wyjmij fabryczny wyłącznik i sprawdź próbówką. Na tym polega sztuka, żeby znaleźć samemu a nie tylko wykonać instrukcje innych. Jak się napniesz, to dostaniesz opis, ale niczego się nie nauczysz.
    Wyjmij fabryczny guzik z konsoli samochodu (deska rozdzielcza, konsola środkowa, nie wiem jak to nazwać) i sprawdź próbówką podpiętą do masy, które przewody są odpowiedzialne za zamykanie i otwieranie. Pod te przewody podłącz sterowanie ze sterownika, który kupisz.
    xwit
    Level 33  
    Ale gdy się coś zepsuje nie mając o tom zielonego pojęcia to jest dopiero satysfakcja ale z kieszeni :bye:
    renqien
    Level 32  
    Hej, XWIT, w Megance nic nie zwalisz przy guziku na konsoli bo sterowanie jest masą. No chyba, że podasz plus... no może masz rację, można spalić. Ale to już wymaga uzdolnień.
    baxy
    Level 11  
    witam
    mam problem z podlaczeniemn sterownika pod przycisk na konsoli
    wszystko ppodlaczylem prawidlowo (tak mysle)tzn plus czerwony do plusa ,czarny jako mase, bialy jako otwieranie i brazowy jako zamykanie
    i nic sie nie dzieje
    co zrobilem zle?
    prosze o odpwiedz
    sterownik to max-czs01

Dodano po 9 [minuty]:

dodam ,ze jak sprawdzalem probowka podpieta pod mase to nic nie wykrylo ,ktory to przewod jest odpowiedzalny za zamykanie czy otwieranie.dopiero jak podlaczylem pod plus jedna koncowke a druga po kolei sprawdzalem to wtedy na jednym przewodzie sie otwieral a na drugim zamykal .Czy to znaczy ze mam centralke sterowana plusem?
    prosze o odpowiedz
    konradbum21
    Level 2  
    witam mam renault 19 . I mam problem z centralnym zamkiem z pilota. Przednie drzwi nie otwierają mi się od pasażera.Moje pytanie to jaka jest tego przyczyna i jak jak ją zlikwidować.
    mr-perch
    Level 29  
    Zdejmij tapicerkę i sprawdź, czy do siłownika dochodzą impulsy zasilania w trakcie zamykania/otwierania auta z pilota lub przycisku wewnątrz. Jeżeli tak, to wymiana siłownika, jeżeli nie - sprawdź przewody.