i cyfrowy i analogowy. Szukam jakichś materiałów gdzie będą rysunki tych przyrządów i omówienie podstaw czyli wszystkie oznaczenia opisane, opisane jak włączać w obwód dany przyrząd (tzn. wiadomo że np. amperomierz to szeregowo a woltomierz równolegle,no ale jak tam są też + - wyższy niższy potencjał i jak to w obwód to też jest ważne, są też zakresy jakieś przyciski czy mierzyć prąd stały czy zmienny i masa tego typu rzeczy jest a one wszystkie ważne trzeba wiedzieć, np. amperomierz pokazuje 4,5 a mój kolega odczytuje 13 amperów jak przecież wskazówka jest na 4,5),też jakby jakieś materiały były gdzie by był obwody na schemacie i w rzeczywistości jak one wyglądają, bo w rzeczywistości tyle tych przewodów że nijak mają się do tego co jest na schemacie,ciężko cokolwiek zauważyć, np. kondensator na schemacie wygląda tak że jeden przewód wchodzi do jednej okładki,drugi wychodzi z drugiej okładki a w rzeczywistości w laboratorium jak jest kondensator to jest kilka tych przewodów a nie dwa,tylko jeszcze jakieś są co łączą sam kondensator. Albo jak jest jakiś rozbudowany układ jak silnik asynchroniczny to już w ogóle nie idzie zobaczyć analogii pomiędzy schematem a rzeczywistością. Jeszcze oprócz przewodów to jakieś przyciski są na tych stanowiskach pracy,nie wiem skąd moi koledzy wiedzą co i jak.Ja tam nic nie rozumiem.