Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Amplituner Unitra ZrK AT9100 - lewy kanał nie gra.

MaryGave 22 Paź 2006 14:30 1921 4
  • #1 22 Paź 2006 14:30
    MaryGave
    Poziom 13  

    Mam usterkę w tym amplitunerze tylko nie mogę jej zdiagnozować więc piszę tutaj. Miałem podłączone pod ten amplituner subwoofer walcowy który ma głośnik 8Ω i głośnik Pioneer-a dwudrożny 6x9 który ma 4Ω więc miałem podłączone + z lewego kanału a - z prawego i jakoś ten Pioneer grał tak że ciszej i głośniej na podbicie basu i podłączyłem normalnie i prawy kanał gra jak należy a lewy na głośności 5 gra cicho albo wogóle i niekiedy zaglądając do środka z niektórych miejsc pojawia się iskra. Myśle że ktoś pomoże mi zdiagnozować usterkę i też pytanie co by należało wymienić i jakie by były koszty części.

    0 4
  • #2 22 Paź 2006 15:39
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra

    To chyba Ci koncowka padla!Do tego amplitunera nie mozna stosowac glosnikow 4Ω!

    0
  • #3 22 Paź 2006 16:35
    MaryGave
    Poziom 13  

    marian1981.02 napisał:
    To chyba Ci koncowka padla!Do tego amplitunera nie mozna stosowac glosnikow 4Ω!


    Łoj to co teraz

    0
  • #4 22 Paź 2006 20:46
    dybas
    Poziom 37  

    Naprawić. Zanim zaczniesz pytać, prześledź tematy poruszane w związku
    z naprawą tego amplitunera, ponieważ to bardzo popularny model, i
    na forum znajdziesz dużo tematów. Uszkodzenie wygląda na dość typowe.

    0
  • #5 01 Kwi 2007 23:13
    adamkaktus
    Poziom 16  

    jeżeli sioę iskra pojawia a wciąż działa to sprawdź czy bezpiecznik jest i czy nie popaliłeś oporników.Oproniki które mogłeś skopcić to takie drutowe (dwie szt.) albo takie grubo koło siebie w okolicach środka płytki...są wstawiane zamiast bezpiecznika no i jak się miały spalić to tylko dokapcają resztki...

    I interpunkcja się kłania :evil: !
    Temat ma pół roku!
    [_P_]

    0