Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Canon np 6035 marginesy. Jak zmienić marginesy?

Kserokop 25 Oct 2006 19:55 1371 6
    Kserokop
    Level 20  
    mam za duży margines od tyłu kserokopiarki chodzi mi o margines roboczy bo przy robieniu z szyby ścina mi ok 0.5 cm jak to zmienić
    eseli
    Level 27  
    A czy robiłeś może coś z lustrami ?
    zyg1
    Level 15  
    Nie pamiętam dokładnie w którym kodzie ale w tej maszynie możesz regulować marginesy właśnie w kodach serwisowych regulując przysłonami.
    Miałem taki przypadek że ktoś nie wiedział co reguluje i przesunął jeden z marginesów i kopiarka obcinała 1cm
    Mariusz Rogalski
    Level 16  
    Witam Masz dwa wyjscia : profesjonalne- w modach serrwisowych wejdz w *3* znajdz ktorys z blankow i wyreguluj mniej profesjonalne -wyreguluj blaszke trzymajaca zamek kasety Pozdrawiam
    Kopi serwis
    Level 18  
    Witam
    Sprawdź też czy nie zmienia ci sie format papieru.Kiepsko rozwiązany (delikatny)sposób wyczuwania formatu w kasecie.
    Pozdrawiam
    Joker77pl
    Level 13  
    To proste. Wchodzisz w serwis (switch pod klapą), później *3* (Adjust), następnie szukasz LE-BLANK i regulujesz. Najlepiej jeśli wpiszesz wartość taką jaka jest na naklejce na pokrywie czołowej (jest to wartość ok. 30). Oczywiście jeśli chodzi Ci o krawędź wiodącą. Aha, jeśli ustawisz margines a obraz będzie przesunięty, możesz spróbować ustawić REGIST też pod *3*. Daj znać jaki rezultat.
    Kserokop
    Level 20  
    dzięki wszystko ok