Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

chelenger st-800 nie otwiera drzwi z pilota

slajas 26 Oct 2006 19:37 1979 10
Optex
  • #1
    slajas
    Level 21  
    witam wszystkich miesiąc temu kupiłem samochód marki nissan almera zamontowany jest tam alarm chelenger st-800 i jest mały problem jak włanczam alarm z pilota to centralny zamek normalnie sie zamyka natomiast jak wyłanczam alarm to centralny juz nie otwiera sie i musze nacisnac w pilocie prawy górny przycisk oznaczony jako 3 i jeszcze jedno jak wsiadam do samochodu i przekrece kluczyk w stacyjce to centralny zamek sie zamknie jak wyłacze samochód to juz sie nie otwiera i musze nacisnac przycisk otwierania dzrzwi w boczku samochodu,dodam jeszcze że czujnik uderzeniowy też nie działa czy powodem tej usterki mógł być odłączony całkiem akumulator przez tydzien i stracił alarm ustawienia prosze o porade pozd.
  • Optex
  • #2
    xwit
    Level 33  
    Moim zdaniem to odłączony jakiś kabelek albo switch w drzwiach coś już się sypie.
  • Optex
  • #3
    renqien
    Level 32  
    Albo ULN poleciał... Masz na Łodygowej w Warszawie serwis importera. Z Marek blisko ;)
    Dokładny adres masz tu www.clifford.com.pl
  • #4
    slajas
    Level 21  
    ok pokombinuje najpierw z tym kabelkiem sciągnełem z elektrody schemat tego alarmu musze miec chwilkę czasu aby znalezć centrale alarmową jak cos uda mi sie zrobic to napisze pozd.

    Dodano po 22 [minuty]:

    aha mam jeszcze prośbę jak by ktoś z kolegów miał może opis podłączenia takiego alarmu to tego modelu samochodu to bym był bardzo wdzięczny bo bym porównał z moim alarm, mój alarm byl montowany wsalonie nissana od nowości może wszystkie są jednakowo podłanczane
  • #5
    renqien
    Level 32  
    Puść mi maila jutro do 15 z przypomnieniem to ci podeślę.
  • #6
    Zmacio
    Level 26  
    Po prostu otwieranie z. c. jest podłączone pod kanał transmisji, a nie pod wyjście otwierania w alarmie.
    Otwieranie - 4pin w górnym rzędzie (pomarańcz)
    Zamykanie - 4pin w dolnym rzędzie (zielony)
    Kanał transmisji - 5pin w górnym rzędzie (różowy)
  • #8
    slajas
    Level 21  
    ok jak wróce z pracy to sprawdze czy doszło w czwartek mam urlop to bede sie bawil z tym alarmem jak coś to napisze na forum o postepach jakich poczyniłem narazie wielkie dzieki za pomoc pozd.
  • #9
    renqien
    Level 32  
    No niestety, nie przeszło :( Posłałem na PW i teraz chyba jest OK.
  • #11
    slajas
    Level 21  
    witam a wiec tak bład był w podłączeniu alarmu prawdopodobnie juz od samego poczatku montażu z alarmu tak jak kolega zmacio opisał wychodziły 3 kabelki od sterowania i podłaczone były pod czarna puszkę chyba z przekaznikami fabrycznymi samochodu tylko że pomaranczowy kabel był luzem wiec odciełem różowy a w to miejsce podbjełem pomaranczowy i co wszystko gra tak jak powinno być wszystkim wielkie dzieki i szacuneczek za okazałą pomoc pozdrawiem i zamykam temat.