Pół roku temu kupiłem Twingo i męczy mnie średnio co dwa tygodnie usterka która powoduje że nie mogę ryzykować dalszego wyjazdu.Opis usterki:Usterka ta raz jest a raz jej nie ma tzn.nie zależy od pory dnia ,temperatury, zimnego czy ciepłego silnika,zdarza się na trasie (w czasie jazdy-gaśnie silnik) oraz gdy chcę np. zapalić czy to rano czy też w południe po wcześniejszym użytkowaniu samochodu. Objawy-zapalają się kontrolki świateł postojowych,mijania,szyby tylnej ogrzewanej oraz zaczyna chodzić tylna wycieraczka ,silnik w tym momencie gaśnie i nie da się go już zapalić. Dioda immobilaisera po włączeniu zapłonu gaśnie(nie miga).W trakcie trwania tej usterki wyciągnąłem bezpiecznik wycieraczki tylnej i pomimo tego ona dalej chodziła ale wolniej,migacze działają bardzo nieregularnie. Po kilku próbach zapalenia auta usterka mija , niekiedy mija po kilkiu godzinach, nie ma reguły dlatego jest to takie denerwujące.
Byłem w dwóch serwisach Renault gdzie chcieli wymienić komputer a potem moduł UCH łączny koszt coś około 4000 zł !!!. Powiedziano mi że oni się nie zajmują szukaniem usterek, poza tym nikt nie ma pewności co jest powodem tej nietypowej usterki. Dodam jeszcze że komputer wykazał błąd wtryskiwaczy, ale nigdy nie udało mi się dostarczyć auta z aktualnie "działającą usterką", zawsze gdy go np. docholowałem na serwis auto było sprawne.Oglądało go jużkilku elektryków i nic.Mierzyli komputer, sprawdzali styki gdzie tylko sie dało ,wszystko czyste.
Pomóżcie, bo nie mam zielonego pojecia do kogo i gdzie się zgłosić aby pozbyc się problemu, lub ewentualnie ktoś z Was się spotkał z czymś takim.
Byłem w dwóch serwisach Renault gdzie chcieli wymienić komputer a potem moduł UCH łączny koszt coś około 4000 zł !!!. Powiedziano mi że oni się nie zajmują szukaniem usterek, poza tym nikt nie ma pewności co jest powodem tej nietypowej usterki. Dodam jeszcze że komputer wykazał błąd wtryskiwaczy, ale nigdy nie udało mi się dostarczyć auta z aktualnie "działającą usterką", zawsze gdy go np. docholowałem na serwis auto było sprawne.Oglądało go jużkilku elektryków i nic.Mierzyli komputer, sprawdzali styki gdzie tylko sie dało ,wszystko czyste.
Pomóżcie, bo nie mam zielonego pojecia do kogo i gdzie się zgłosić aby pozbyc się problemu, lub ewentualnie ktoś z Was się spotkał z czymś takim.