Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Minolta CF 2001! fusing unit!

marcin4 31 Oct 2006 15:39 2405 9
    marcin4
    Level 19  
    jak skasować licznik wymiany pieca w tej maszynce? i gdzie zapisywane są stany liczników w kopiarce czy w piecu?
    z wałkami olejowymi wiem ale problem mam z piecem?

proszę o porady!
    yachtskipper
    Level 18  
    w fuserze podobnie jak w wałkach olejowych jest bezpiecznik, stan licznika fusera zapisywany jest w kopiarce
    ontario_ab
    Level 10  
    nie wiem po co to robić, te urządzenia w specyficzny dla siebie sposób zliczają zużycie materiałów eksploatacyjnych, a przy okazji dodam, że reset wałków olejowych, a tym samym brak wymian na czas doprowadzi do zniszczenia wałków utrwalania a te (unit występuje w komplecie) kosztują koło 2000 pln
    jaro76
    Level 13  
    Nie rozumiem poprzedniego postu. Te maszyny można powiedzieć zliczają "obrotogodziny". NP: jeżeli będziemy włączać ją przez powiedzmy 50 dni i nic na niej nie drukować, maszyna nakaże nam wymianę unitów i innych części, chociaż teoretycznie żadna kartka przez maszynę nie przejdzie. ale POLAK potrafi więc wszystko jest do obejścia. Wałki olejowe wytrzymują dużo więcej. Trzeba je wymienić dopiero gdy stracą swoje właściwości tj. w momencie gdy np na wydrukach nie ma połysku lub gdy wychodzą zabrudzone wydruki. Sam unity po jednym przelocie dostaję w Austrii praktycznie za darmo, a u mnie jeszcze chodzą 2-3 razy.
    fidelio
    Level 12  
    Witam.Mam takie bezpieczniki po 25 zł
    Poozon
    Level 13  
    Bezpieczniki 100mA po 25 zł ??? DROGO !!!
    Można włożyć zwykły szklany bezpiecznik 100mA.
    Na Bank będzie dobrze.
    ontario_ab
    Level 10  
    informacje, które wpisałem bazują na prowadzeniu urządzeń w kontrakcie serwisowym, a ich założeniem jest bezawaryjne prowadzenie urządzenia i konkretne wyniki finansowe; jeśli jakość kopii nie jest bardzo istotna to można "przekręcić" zespoły OPC, ale utrwalanie to już przesada, szczególnie gdy wycofano ze sprzedaży wałki dociskowe i pozostał kompletny unit. Wiem jedno - nie wymienione wałki olejowe na czas prowadzą bezpośrednio do uszkodzenia zespołu utrwalania. Koszty są okrutne...
    fidelio
    Level 12  
    4697151-DN Wałek czyszczący Minolta CF-1501 -116zł

451171-DN Wałek olejowy CF-1501 (z bezpieczn.reset.)- 179 zł

4697181-DN Wałek czyszcz. olejowy Minolta CF-1501 (z bezpiecznikiem reset.)- 210 zł

i po problemie
    ontario_ab
    Level 10  
    ... ceny niezłe, a kompletne zespoły OPC w równie niskich cenach ? rzuć na email co masz...
    User removed account
    User removed account