Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

opel astra 1.4 92r kod bledu 45 (benz i gaz)

KRISSERV 31 Oct 2006 21:10 2535 5
    KRISSERV
    Level 19  
    Witam
    problem jak w temacie wskazuje blad 45
    sprawdzilem - sygnal bogatej mieszanki co moze byc przyczyna tego bledu od czego zaczac poszukiwania?
    jeszczo jedno zauwazylem tylko wystepuje na benzynie ma mala moc tak do 2,5 tys obrotow pozniej idzie w porzadku i gasnie(puszczam pedal gazu i wciskam sprzeglo) przy hamowaniu. czytalem o kolektorze ssacym i pobieraniu obcego powietrza. gdzie jest ten kolektor ssacy??
    lukashb
    Level 39  
    Myślę iż lepiej będzie oddać auto do fachowca...bo potem coś sie zepsuje i będziesz mówił że nic nie zrobiłeś...tak będzie lepiej dla Ciebie i dla Opla...kolektor ssący jest po drugiej stronie kolektora wydechowego..tam gdzie masz ten "pojemnik" na 2 śruby zakręcany z wtryskiwaczem...
    marniu
    Level 25  
    u mnie wybłyskało 44 i 45 miałem sonde padnietą , masz możliwość podmienić sonde żeby sprawdzić czy to ona nie padła , jak tak robiłem w vectrze A i dzieki temu zaoszczędziłęm kasy na wydawanie na mechaników którzy i tak zdzierają z nas kase za byle co ...
    tkaczyk ireneusz
    Level 16  
    jeśli nie wiesz gdzie jest kolektor to czego ty chcesz szukać Pozdrawiam
    joho
    Level 18  
    z kad ten kod 45 sie wziol? czytales blyskowe?????
    KRISSERV
    Level 19  
    z komputerka blyskanie kontrolki zoltej - podal kod 45 i 35.
    a na marginesie do Pana Tkaczyk Ireneusz jest to zapytanie nie jestem specem w tej dziedzine i chcialem dowiedziec sie wiecej w tym temacie i takie odpowiedzi jak Pana uwazam za zbedne