Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

BLAUPUNKT niby wszystko OK a jednak pierdzi :)

DamianRTV 01 Lis 2006 11:32 926 2
  • #1 01 Lis 2006 11:32
    DamianRTV
    Poziom 27  

    Radio to posiada 2 koncówki - TDA7375 2* ok.37 W jedna , a w calosci to radio ma mozliwosc podlaczenia 4 glosnikow i ma 4* te ok. 37 W

    Usterka polega na tym, ze jeden kanal mi pierdzi a drugi z tej samej koncowki nie . A pobór pradu jest taki sam jak na 2 scalu jak zmierze i porownam napiecia na nóżkach tego scala z drugim obok to jest to samo a mianowicie mierze na wyjsciu koncowki out 3 i 4 to mam te same napiecie 5.6V co na out 1 i 2. wydaje mnie sie ze koncowka nie moze byc spalona lub czesciowo uszkodzona - czy zamienic wejscia czy moze jednak mam w taki dziwny sposob uszkodzona koncowke?

    0 2
  • #2 01 Lis 2006 11:38
    jankoś
    Poziom 14  

    czasem tak bywa że wzmacniacz sie dziwnie uszkodzi ja bym zamienił wzmacniacze miejscami tak dla pewności skoro muwisz że aplikacje są wporządku to nic do stracenia chyba nie masz.

    0
  • #3 05 Lis 2006 15:55
    DamianRTV
    Poziom 27  

    Zamieniłem miejscami i teraz na w dwóch jest to samo.

    1. uszkodzony tranzystor smd w aplikacjach tam gdzie sie sygnały rozdzielają na prawy i lewy przód tył
    2. końcówka również była uszkodzona ponieważ były przepalone ścieżki zasilające końcówkę
    3. po wymianie końcówki i tego tranzystorka radio i wzmacniacze działają OK

    zamykam temat

    0