Zawsze można dowiedzieć się coś nowego. Proszę mi wierzyć, że pompa
"nie daje ciśnienia". Jak już ma coś dawać to "wydatek". Mierzy się go w $$\franc{jednostka objetości}{jednostkę czasu}$$ np.$$\franc{l}{min}[\tex]. Ale do rzeczy!
Nie piszesz z jakiego powodu była dokonana wymiana pompy. Jeżeli zimny silnik nie daje się uruchomić, a ciepły pracuje normalnie to prawdopodobieństwo, że przyczyna tkwi w pompie jest niewielkie.
O ile mogę się domyślać, ( bo jednoznacznie z treści postu to nie wynika,
to wymiana pompy nic nie dała- co potwierdza, że to nie ona jest powodem nieszczęścia).
Zobacz co z tą starą pompą - czy jesteś w 100% pewny, że ona jest niedobra?
Weź starą pompę i jakieś naczynie z olejem napędowym, lub naftą.
Benzyna nie - bo łatwopalna! Zanurz w nim pompę z przewodami i podłącz
12 V. Na króciec wylotowy nasadź wąż i skieruj do drugiego naczynia.
Jak daje wydatek to dobra.
Gdy chcesz sprawdzić tą w aucie, to zdejmij wąż za fitrem paliwa i niech ktoś pokręci starterem, ( nie oblej się benzyną), jak wydatek daje to jest dobra, jak nie daje to zła.
Sprawdź to i dopiero można działać dalej.
$$
Dodano po 8 [minuty]:
Zawsze można dowiedzieć się coś nowego. Proszę mi wierzyć, że pompa
"nie daje ciśnienia". Jak już ma coś dawać to "wydatek". Mierzy się go w [t{jednostka objetości}/{jednostkę czasu} np.{l}/{min}.
Ale do rzeczy!
Nie piszesz z jakiego powodu była dokonana wymiana pompy. Jeżeli zimny silnik nie daje się uruchomić, a ciepły pracuje normalnie to prawdopodobieństwo, że przyczyna tkwi w pompie jest niewielkie.
O ile mogę się domyślać, ( bo jednoznacznie z treści postu to nie wynika,
to wymiana pompy nic nie dała- co potwierdza, że to nie ona jest powodem nieszczęścia).
Zobacz co z tą starą pompą - czy jesteś w 100% pewny, że ona jest niedobra?
Weź starą pompę i jakieś naczynie z olejem napędowym, lub naftą.
Benzyna nie - bo łatwopalna! Zanurz w nim pompę z przewodami i podłącz
12 V. Na króciec wylotowy nasadź wąż i skieruj do drugiego naczynia.
Jak daje wydatek to dobra.
Gdy chcesz sprawdzić tą w aucie, to zdejmij wąż za fitrem paliwa i niech ktoś pokręci starterem, ( nie oblej się benzyną), jak wydatek daje to jest dobra, jak nie daje to zła.
Sprawdź to i dopiero można działać dalej.