Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

centralny zamek peugeot partner

speccar 04 Nov 2006 15:10 9821 7
    speccar
    Level 18  
    witam auto jak w temacie,problem dotyczy centralnego zamka...
    na desce rozdzielczej kontrolka otwartych drzwi swieci sie bez przerwy bez wzgledu na to czy drzwi sa otwarte czy zamkniete...
    co za tym idzie po zamknieciu zamka centralnego rygle zamykaja sie i zaraz spowrotem sie otwieraja...
    czy przyczyna maze byc uszkodzony ktorys z zamkow,czy krancowka jest wewnatrz zamka?
    prosze o pomoc
    pozdr..
    User removed account
    User removed account  
    zbyniuś
    Level 26  
    Krancówki są wewnątrz zamków.
    wloc
    Level 34  
    uszkodzony przłącznik w drzwiach na zamku
    speccar
    Level 18  
    dzieki za pomoc i sugestie,faktycznie uszkodzony zamek w drzwiach kierowcy...temat mozna uznac za zamkniety.
    pozdrawiam!!
    Robertinus
    Level 13  
    Mam ten sam problem i zanim sie dobiore do drzwi chciałbym zdobyc troche wiedzy o problemie.
    Prosze o podpowiedź gdzie dokładnie zlokalizowany jest felerny czujnik, czy jest wewnątrz siłownika centarlnego zamka, czy może gdzies indziej?
    Czy jest to element dajacy sie naprawić (np. czyszczenie styków) czy trzeba kupic nowy?, jesli nowy to czego konkretnie szukać, jak to sie fachowo zwie?
    Z góry dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam.
    szakal789
    Level 11  
    Witam mam ten sam problem z zamkiem po zamknięciu otwiera sie na nowo kontrolka na desce świeci cały niezależnie czy drzwi zamkniete czy otwarte sprawdziłem tyłna i boczną krańcówke i działąja dostałem sie do przednich zamków i pokolei odpiołem kable niewiem czy dobrze zrobiłem ale problem nie ustąpił jak sprawdzić który z zamków jest zepsuty krancówka w srodku wiec ciezko sie do niej dostać chyba że ktoś wie które piny przy zamku a jest ich 6 są od krancówki
    pozdrawiam
    arozo
    Level 2  
    Sposób na krańcówkę drzwi przednich Peugeot Partner 2000r. 2.0 HDI

Potrzebne rzeczy:
    1) Cążki
    2) Kawałek przewodu z wsuwką do krańcówki na słupku
    3) Złączka do przewodów
    4) Browar

A więc do dzieła ....

1) Wyjąć wtyczkę wziąć kawałek przewodu i jeden koniec dotknąć do masy a drugim
    końcem dotykając kolejno do pinów zobaczyć na którym przewodzie zapali się światło w
    środku i pokaże się kontrolka otwartych drzwi. (u mnie był to przewód zielony pierwszy
    od dołu)
    2) Przeciąć ten przewód.
    3) Wsadzić wtyczkę do zamka
    4) Wypić browara i cieszyć się że zamek zamyka :) lecz brak światła przy
    otwarciu drzwi. Co zrobić???

Żeby było światło to należy:
    1) Odkręcić 2 śrubki (torxem 15) osłonę z lewej strony przy drzwiach.
    2) Odchylić osłonę i dobrać się do przewodów idących od drzwi wyciągając gumową
    osłonkę.
    3) Do krańcówki na słupku (jak jest) podłączyć kawałek przewodu i w wpiąć się w cienki
    brązowy przewód.
    4) Sprawdzić czy wszystko działa.
    5) Poskładać to wszystko do kupy.
    6) Wypić browara i cieszyć się, że mamy światło. i zamyka się zamek.

Można też i innym sposobem ....
    Drogim.....
    Wymienić zamek :))
    W sklepie nowy kosztuje coś koło 400 złotówek.

Pozdrawiam