Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z alarmem MAGICAR w Audi A4

Gela 05 Nov 2006 01:13 1909 6
    Gela
    Level 15  
    Mam Audi z centralnym zamkiem pneumatycznym.
    Jak otwieram samochód to centralny otwiera sie normalnie i przy zamykaniu jest też dobrze, alarm jest ustawiony na 3 sekundowe sterowanie centralnego zamka.
    Problem jest tego typu, że alarm jest ustawiony na zamykanie centralnego zamka po przekręceniu stacyjki na zapłon. I jak włącze zapłon i nie odpalam to zamek się zamknie ale słychać cały czas jak pracuje kompresorek centralnego poprostu nie wyłącza się dopóki nie odpalę sinika.
    Wcześniej wymieniałem akumulator i alarm nie miał napięcia zasilającego.
    Co to może być?
    Pozdrawiam i proszę o pomoc.
    xwit
    Level 33  
    A powiedz jedno.Jak zamkniesz kluczykiem z wkładki to jest tak samo czy kompresorek pracuje tak samo czy tylko chwilkę.Jak jest tak samo to musisz wyregulować złączniki w kompresorku.
    pkhenr
    Level 32  
    prawdopodobnie tak pracuje cały cas ale tylko w aucie siedząc go słyszysz - znieszczelnościami to słuszna uwaga -przyłóż ucho do szczeliny między drzwiami i słuchaj gdzie syczy
    Gela
    Level 15  
    Dziś już sprawdzałem enty raz i przy załączaniu alarmu (zamykaniu centralnego) kompresorek pracuje normalnie, przy wyłączaniu (otwieraniu) kompresorek też pracuje normalnie tylko nie chce się wyłączyć przy przekręceniu stacyjki, centralny zamknie się i nadal słychać kompresorek tak jak by chciał się wyłączyć tylko, że nie może bo nawet nie słychać stuknięcia przekaźnika w alarmie.
    Artur Jurkiewicz
    Level 14  
    Bez paniki zacznij od pompki cz. Rozłączaj łaczenia przewodów pneumatycznych i rozłaczone miejsce zatykaj palcem. Jezeli pompa cz natychmiast umilknie to znaczy zę na danym przewodzeie masz nieszczelnosc. I dla tego regulator cisnienia powietrz jej nie wyłącza. Należy nieszczelność zlokalizować . Najbardziej newralgiczne miejsca to łączenia: klapa bagażnika i słupki drzwiowe, drzwi . Powodzenia.
    Gela
    Level 15  
    Miałeś recje Artur Jurkiewicz nieszczelność była na łączeniu przy drzwiach kierowcy.
    Pozdrwiam i dziękuję za pomoc.
    Temat zakończony