Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.
itemscope itemtype="https://schema.org/QAPage"

Zmywarka ARISTON LL40 nie działa, nie pobiera wody.

De Soto 06 Lis 2006 11:14 6026 5
  • Zmywarka ARISTON LL40 nie działa, nie pobiera wody.

    #1
    Poziom 12  

    Zmywarka nie działa, nie pobiera nawet wody. [Podejrzewam elekrozawór napełniania.] Po chwili wyskakuje bład serwisowy. Poszukuje spisu błedów serwisowych do ww Zmywarki.

    0 5
  • #2
    Poziom 41  

    Napisz co wyskakuje ?????

    0
  • #3
    Specjalista AGD

    De Soto napisał:
    Zmywarka nie działa, nie pobiera nawet wody. [Podejrzewam elekrozawór napełniania.] Po chwili wyskakuje bład serwisowy. Poszukuje spisu błedów serwisowych do ww Zmywarki.


    napisz jaki błąd >>>>błędów swerwisowych nie dostaniesz nawet w serwisie

    0
  • #4
    Poziom 12  

    No wiec, po załaczeniu zmywarki po kilkunastu sekundach wyświetla sie bład który prezentowany jest poprzez dwie dwie pulsujące lampki:
    Lampka programu Eco i programu 'Szybki i suszenie'.

    Dodam ze zmywarka ta ma 'interface' w postaci lampek każdego programu, co by uzytkownik wiedział jaki nastawia i zestaw 4 lampek aktualnego stanu pracy [zmywanie wstępne, zmywanie zasanicze, płukanie, suszenie].

    Tak to wyglada, jak komuś pomoze:
    http://www.mirinfo.ru/cat/picture.asp?Gd_id=45239&Picture_View=b

    0
  • #5
    Specjalista AGD

    oznacza to przekroczony czas wylewania>>>>sprawdź pompę spustową może byc zablokowana

    0
  • #6
    Poziom 12  

    W rzeczy samej okazało sie ze pompa spustowa została zablokowana. Rozkręciłem, przeczyściłem, złozylem. Sprawdziłem szczelność. Wszystko działa.

    Dziekuje za pomoc.

    Temat do zamkniecia.

    0