Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

CarAudio za rozsadna cene

AwoniX 08 Nov 2006 21:22 1473 13
    AwoniX
    Level 14  
    Witam
    Mam 18 lat i narescie moge jezdzic legalnie autkiem :D Mamy w domu Seata Cordobe SX ktory niedlugo bedzie moj. Zamierzam go sobie troszke przerobic ale nie wiem co zrobic z audio. Narazie jest full standart czyli radio seat i zwykle glosniki. Nie mam za duzo kasy ale chcialbym miec mozliwosc posluchania swojej muzy bo to co leci mi nie wchodzi za bardzo i przez to zagrazam przechodniom na ulicy :D Ale tak na serio. Slucham Drum'and'Bass Rocka i Metalu, szczegolnie do tego pierwszego tuba to podstawa :| Nie chce robic wioski i jadac na zimny lokiec tuba na full i szpan(dla mnie to wstyd a nie szpan). Chce poprostu cieszyc sie dzwiekiem w aucie. Co polecacie za sprzet? Z tego co czytalem tylne glosniki moge sobie darowac wiec potrzebuje 4 glosniki na przod + sub + radio. Mozecie cos poradzic w rozsadnej cenie jak na moj wiek? Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
    AwoniX
    Level 14  
    Teoretycznie ceny mi odpowiadaja tylko czy nie macie jakis gotowych tub w zanadrzu? Gdyz wykonanie obudowy to moj problem z elektronika nie ma problemu ale do mechaniki mam lewe rece:( Mam rozumiec ze wzmak zasila tube a radio radzi sobie z przodem tak?
    PS
    Elminster leci pomogl
    wirgin
    Level 17  
    Bardzo dobrze by było gdybyś wygłuszył sobie drzwi w samochodzie. O wiele głębsze brzmienie midbasów w drzwiach się pojawi. To podstawa. Na forum już mowa o tym była jak to się robi.
    Opcja : szukaj
    i dowiesz się krok po kroku jak to zrobić.

pozdrawiam Wirgin
    Misian@
    Level 27  
    jeśli zależy Ci na kasie to polecam zrobienie budy samemu, można puścić wodze fantazji ;) a jeśli masz az zanadto kasy to kup sobie bude 45l... pod głośnik 12" i bedzie ok...
    crazy_88
    Level 42  
    jeszcze jedno dodam tylko zebys jako poczatkujacy car maniak nie montowal tuby w samochodzie tylko skrzynie ktora jest duzo lepsza od "tuby"
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Kolega Elminster podał bardzo sensowny zestaw i jak na początek wystarczy.Jeśli masz więcej kasy polecam zamiast Phonocarów(bezkonkurencyjne za taką kasę) zestaw Helix blue 62(ok 300zł).Czy twoje radio(fabryczne?) ma wyjście na wzmak,bo jeśli tak to zamiast kupować nowe radio możesz kupic wzmak 4 kanałowy(np GTA 470 Monacor604) i podłączyć przednie głośniki i suba do niego,a wtedy to jest inne granie(czytaj lepsze,a na helixach wcale byłoby super).
    Elminster
    Level 21  
    Bude zbic nie jest trudno. Gotowy projekt suba na 30-300-AP znajdziesz na elce. W castoramie kupisz plyty przyciete na wymiar. Podlaczenie glosnika to latwizna. Kazdy da rade :)

Co do tub. Stanowczo odradzam...

Glosniki... hmm...
    Jesli chcesz napedzac samym radiem to Phonocary. Mozesz tez sprawdzic pomysl powalla. Wtedy kupisz wzmaczek i Helixy albo to:
    http://www.allegro.pl/item139035940_mivoc_hq_16520_ii_swietny_do_auta_naprawde_warto.html
    Ponoc bardzo przyzwoity zestawik...
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Mivoc to fajne głośniki ,ale poza tym ,że wzmak musi być to jeszcze ostro grają(tańsza wersja DSK:-) ).Za podobną kasę można również polecić Tonsil Speed 1700(zwrotka wypas za tę cenę).Walec to dziadostwo z kartonu(tylko BUU BUUU) szkoda kasy.
    AwoniX
    Level 14  
    Dzienkuje za odpowiedzi. Wiem ze tuby to shit i ze trzeba wygluszyc dzrzwi. Sporo juz czytalem na elektrodzie wiec jest na topie. Tyle ze wiekszosc pisala wlasnie o drogich zestawach stad moje pytanie :D Srednio mi sie widzi budowa budy samemu ale chyba jednak sie przelamie gdy jest znacznie taniej a to dla mnie najwazniejsze. Jesli chodzi o podlaczenie glosnikow to zaden problem robilem to nie raz, nigdy tylko nie budowalem obudow bo mam dwie lewe rece do tego. Radio ma takie wyjscie ale jest na kasety co deklasuje je na samym starcie.
    Kyzak
    Level 13  
    AwoniX wrote:
    jest na kasety co deklasuje je na samym starcie.

Ja dalej używam kaseciaka... tylko że ze zmieniarką a to dodaje kolejne koszty i pomysł z Helixami pewno odpada... a szkoda bo wiem że ładnie grają [sam takie posiadam :-)]
    AwoniX
    Level 14  
    Kurcze dopiero teraz zauwazylem. Pisalem tuby a mialem na mysli suby:D Przepraszam za to niedociagniecie. Poprostu w szkole czy na miescie zawsze sie mowi ale tuba, tuba tam i tam:P Wiec z przyzwyczajenia tak mowilem:|