Jeżeli to touran,to ma sterowanie wewnątrz drzwi na jednym przewodzie: jasnozielony zamykanie masa,otwieranie masa/180ohm,w kostkach za bezpiecznikami{trzeba je wykręcić} masz klapę przednią na brązowo-czerwonym i sterowanie lampką wewnętrzną na niebiesko-szarym{dla bezpieczeństwa przetnij i daj diodę},klapy tylnej nie trzeba podpinać,bo jak ktoś przełamie wkładkę to centralny zapala oświetlenie wnętrza i włącza alarm{jak bardzo chcesz to w progu kolor brązowo-szary.Odcinałem rozrusznik na cieniutkim czarno-czerwonym przewodzie w czarnej kostce za bezpiecznikami,plus po stacyjce w brązowej kostce czarno-zielony kolor,łączyłem się pod pozycyjne szaro-żółty przewód przy przełączniku{można pod kierunki,każdy osobno w brązowych i czarnych konektorach czarno-białe i czarno-zielone-trzeba oddiodować dla bezpieczeństwa po dwie diody na kierunek},pod maskę przejdziesz gumą na lewo od sprzęgła.Właśnie jestem świeżo po montażu delfinka do nowego caddy,a to praktycznie ta sama instalacja co touran.Jeżeli masz doświadczenie zrobisz spokojnie,jeżeli jesteś zielony i się uczysz,to odpuść sobie to auto.