Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda Civic Coupe 1996 (EJ8) + SEO DOPLHIN

p4nicz 14 Nov 2006 21:34 2905 20
Automation24
    p4nicz
    Level 10  
    Witam !

Od 2 dni jestem szczesliwym posiadaczem HONDY CIVIC COUPE 96rok (EJ8). Mam pewien sprzecior do wlozenia do furmanki ale najpierw musze go czyms zabezpieczyc...

Jestem o krok od kupienia alarmu SEO DOLPHIN poniewaz krazy o nim BDB opinia. Mam pare pytanek zeby juz calkowicie rozwiac moje watpliwosci. Po pierwsze, czy czekaja na mnie jakies niespodzianki dotyczace montarzu w moim aucie ? (zaznaczam ze mam centralny zamek na pilota). Jaki konkretnie modul bede musial dokupic odpowiadajacy za "domykanie szyb" (bo z tego co wiem to nei mam komfortu)

No i ostatnie... czyli CENA I GDZIE NAJLEPIEJ KUPIC !! widzialem pare linkow do strony http://conda.pl/product.php?k=4&pk=1&ppk=all#415415 ale alarm ten kosztuje tam 292.93zł
    a wydaje mi sie ze to za duzo. jest wzmianka ze jest to jakis "seo dolphin PLUS" co oznacza ten plus, czy jest on mi do szczesci potrzebny i czy warto za to tyle zaplacic... ? Z gory dziekuje za podpowiedzi.
  • Automation24
    bartek_p
    Level 31  
    A czy ten zamek, znaczy pilot jest fabryczny w kluczyku?? Czy to poprostu pilot sterujący zamkiem centralnym.
    Jeśli 292.93 to dla ciebie zbyt wiele to kup tańczy alarm np. seo concerto, albo poszukaj tego alarmu w lepszej cenie( nie sądze żeby sie udało).
    A co do szyb, to MPW-2 powinien styknąć.
    A niespodzianki?? Nie wiem jak głęboko siedzisz w temacie, jeśli wcale to niespodzianek będzie wiele
    p4nicz
    Level 10  
    Pilot jest fabryczny HONDY
    A co do ceny to ty jest za 235zł ale gorsza syrena i o ile sie nei myle to nie ma tych czujnikow... ? http://www.mse.pl/index.php?d=produkt&id=103 ... alarm juz raz zakladalem ale z pomoca kolegi, dlatego tak o tylko spytalem po prostu czy nie ebdzie niespodzianek dotyczacych tego akurat auta.
    bartek_p
    Level 31  
    Co do ceny to sam sobie odpowiedziałeś.
    Co do sklepu to osobiście nie polecam.
    Co do auta, to w tym roczniku powinno pójść spoko, ale dawno temu to robiłem.
    Jak będziesz miał problemy to pisz poprostu
    p4nicz
    Level 10  
    0ki, dzieki wielkie Ziom !
  • Automation24
    xwit
    Level 33  
    Powiem tak.Nie przyjmuj tego do siebie.Piszę ogólnie.Czemu kupiłeś Hondę a nie Daewoo?Przecież miałbyś parę lat młodsze autko.Tak samo jest z alarmami.Zawsze to możesz za niewiele ponad 100 zł masz Magicar'a.A co do ceny to też nie sądzę byś znalazł taniej.Ale szukaj.Za jakość niestety się płaci.Tak zawsze było jest i będzie.
    p4nicz
    Level 10  
    Powiem tak.Nie przyjmuj tego do siebie.Piszę ogólnie.

Daewoo nie ma NAJMNIEJSZEGO porównania do HONDY !! NAJMNIEJSZEGO !! i rocznik w tym przypadku jest nieistotny !! Pozatym moje autko jest od 1 wlasciciela z wloch i zostalo zarejestrowane w polowie 99roku !! MALO TEGO !! Posiada BARDZO TRUDNO DOSTĘPNY SILNIK D16Y8 (czyli 1.6 VTEC 125km) w nie mniej trudno dostępnej budzie COUPE !! Pozatym kazdy dobrze wie ze Japońce sie praktycznie nie psują i nie wytracają koni nawet po 15 latach (max 2-3 km, zalezy jak auto bylo traktowane)... a co do alarmu to nie raz slyszalem jakie ludzie mieli problemy przez kiblowate alarmy po ktorych auto nie odpalalo, lub alarm wariował... wole sie zdać na POLECANĄ marke i model...

Powiem tak.Nie przyjmuj tego do siebie.Piszę ogólnie.
    xwit
    Level 33  
    No to sam sobie odpowiedziałeś.Tak samo mało jaki alarm ma porównanie do SEO.E to ten twój bolid to taki rodzynek na polskich drogach.A mnie to nie rusza więc nie przyjmuję tego do siebie w najmniejszym nawet stopniu.
    p4nicz
    Level 10  
    Ziomek spoko, ja nie chcialem byc zlosliwy... ale jak takie cos przeczytalem to poprostu jak by ktos porownal RED STARA do ALPINE albo COCACOLE do POLOKOKTY... po prostu marzylem o tym aucie i mam zamiar zalozyc cos w miare konkret. wczesniej mialem jakiegoś oplutego LEGENDFORDA za 90zł i wiecej narzekalem niz bylem zadowolony z faktu ze mam alarm. POZDRO
    bartek_p
    Level 31  
    I niech tak zostanie...
    A ty młody człowieku, sie pilnuj bo chyba gryziesz ręke która może ci pomóc za kilka dni jak juz będziesz miał maszyne rozgrzebaną :)
    ( a to tak wtrąciłem "a'la moderator) :)
    I pamiętaj że nie tylko jakość alarmu jest ważna, równie ważna , a może nawet ważniejsza jest jakoś jego montażu.
    xwit
    Level 33  
    Ja chciałem tylko pokazać,że za dobry alarm trzeba zapłacić.A ta cena jest dobra jak za ten alarm.A takie porównanie zrobiłem byś zobaczył za co płacisz.Może trochę źle to odebrałeś i tyle.
    renqien
    Level 32  
    Różnica między tymi alarmami jest taka, że wersja plus ma dwa obwody do zrobienia blokady silnika, a nie jeden i wbudowany kanał dodatkowy (czyli ten dolny przycisk w alarmie jest aktywny). Czyli nawiązując do wcześniejszej dyskusji, jeden to "golas", drugi "full opcja".
    mr-perch
    Level 29  
    Powiem tak. Jeżeli masz takie unikatowe auto i chcesz je mieć jak najdłużej, to zleć montaż alarmu wyspecjalizowanej firmie. Będziesz miał gwarancję nie tylko na urządzenie. Alarmów SEO szukaj u lokalnych dystrybutorów lub w siedzibie firmy w Wasilkowie koło Białegostoku. Zdaj się na moje kilkunastoletnie doświadczenie w tej branży.
    p4nicz
    Level 10  
    Mam problem z centralnym zamkiem... jest on fabryczny hondy jak juz wczesniej wspomnialem... podpinam pod niego alarm na rozne rozniste sposoby (pomijając ten odpowiedni sposob) i NIC !! WOGOLE ZADNEJ REAKCJI... w koncu dowiedzialem sie ze PODOBNO cos tam jest z tym centralnym fabrycznym... i ze w kazdym badz razie musze kupic nowy standardowy modul sterowania centralnym zamkiem a ten hondowski wypiąć... czy to prawda ? czy najnormalniej w swiecie da rady podlaczyc alarm pod centralny hondy zeby banglal
    xwit
    Level 33  
    Z tego co widzę to masz pilota do centrala to i siłownik w drzwiach kierowcy też pewnie jest.Zamek chodzi normalnie.W hondach dwoma masami.A powiedz jedno zamykasz przy tym drzwi czy nie?Bo jak masz otwarte czyli krańcówka jest zwarta to zamek może nie chodzić.Tak mają różne japońce i BMW.Zaczekamy co norbert.s na to.Ja wsadzałem to civic'a chyba też '96 concerto co miała pilota i wszystko chodziło.
    Anonymous
    Anonymous  
    p4nicz
    Level 10  
    juz wszystko jasne...

Poradzilem sie pewnego fachofca (ktory nie do konca zachowal sie profesjonalnie) ... ale w kazdym badz razie rozkrecil mi alarm bo idiota ktory wczesniej go zakladal pojarał scieżki z cyny wewnatrz alarmu. A wiec zalutowal je spowrotem i podlaczyl i juz wszystko buja !! ALE !!

Przycisk od otwierania OTWIERA
    Przycisk od zamykania ZAMYKA i OTWIERA !! :/ ( po kolejnym jego nacisnieciu... nie rozbraja alarmu ale otwiera centralny :/ ) Owy fachowiec poweidzial ze taki jest schemat podlaczania i nic z tym nie da sie zrobic... ze najwidoczniej system alarmu musial sie wysypać i podaje impuls na zamykanie i otwieranie z jednego przycisku... hmmm mowie ok trudno, po prostu bede uwazal zeby nie naciskac ZAMYKANIA drugi raz... Pogodzielm sie z tym i pojechalem do dziewczyny zakladac do konca ten alarm (lutowac itd) ... po chwili zastanawiam sie... ZARAZ !!!!!!!!
    Przeciez mam fabryczną centralke HONDY (i teraz najwazniejsze) Z JEDNYM PRZYCISKIEM !!!!!!!!!!!!!!!!! (moja Twarz usmiechnela sie) czyli zamykam i otwieram jednym przyciskiem (tak jak w pilocie z alarmu) ... podszedlem do centralki jeszcze raz i przepiolem kabelek od zamykania do innego kabla w kostce od centralki... i co ? ? ? i okazalo sie za ZAMYKANIE JUZ TYLKO ZAMYKA :D:D A NIE ZAMYKA I OTWIERA :D:D ucieszylem sie i wszedlem do domku na salatke gyros :D :P ;D
    Anonymous
    Anonymous  
    p4nicz
    Level 10  
    nie wiem co jest niejasnego w mojej opowiesci... le skrotem telegraficznym to:

Gdy "fachowiec" pokazal mi jak podpiac alarm pod centralke fabryczna to:

Przycisk na pilocie od:
    OTWIERANIA (otwiera zamek centralny i rozzbraja alarm)
    ZAMYKANIA (zamykal zamek cantralny i uzbrajal alarm) lecz po ponownym nacisnieciu ZAMYKANIA otwiera zamek centralny !!

czyli tak jak moj pilot fabryczny Z JEDNYM PRZYCISKIEM !! Dlatego po tym doszedlem do tego ze dlatego sie tak dzieje !!

Lecz podpiolem zamykanie w przewod obok ( w tej samej kostce od centralki) i zamykanie bylo juz na swoim miejscu... czyli tylko zamykalo...

Mysle ze juz wsystko jasne..

Ale mam tez zapytanko... bo narazie podlaczalem to na krotko... i to wlasnie w boczku drzwi keirowcy przy centralce... ale za cholere nie moge znalesc tych wlasnie przewodow (od zamykania i otwierania) wewnatrz auta... gdzie one sie znajduja ? bo zaczynam juz watpic
    Anonymous
    Anonymous  
    p4nicz
    Level 10  
    No spoko Ziom... najwidoczniej mas racje... ale ja znalazlem przewod w aucie ktorym zamykam i otwieram (jednym przyciskiem) to co wczesniej opisywalem... czyli ten przewod od fabrycznego pilota na jednym przycisku do zamykania i otwierania jest... i tylko juz na rozwianie watpliwosci pytam... na bank nie am w aucie tych przewodow do otwierania i zamykania ? tych co sa przy centralce w drzwiach kierownika