Witam.Jestem posiadaczem telewizora siesta 2 M448 T.Unimor.Telewizor nie działa poprawnie.Po załączeniu przycisku telewizor nie przechodzi w stan czuwania słychac jak przetwornica próbkuje (chyba tak sie to nazywa).Przeczytałem posty na tym forum(opcja szukaj) i zastosowałem się do rad kolegów znających się na rzeczy(zawodowców)Wiedzę mam mglistą więc ,jeżeli coś przekręće proszę o wyrozumiałość i cierpliwość;
-wymieniłem elektrolityczne kondesatory w zasilaczu(strona pierwotna i wtórna zasilacza)
-wylutowałem tranzystor o symboluS2055 i wlutowałem żarówkę(nie zaświeciła się)
-po wylutowaniu tranzystora nadal słychac próbkowanie
-po wylutowaniu diody D507 i podłączeniu żarówki zaraz za diodą (tak jak radził majster XXL) przetornica startuje i żarówka się zapala(sa napięcia22V,15,5V,5V,12V.P o wlutowaniu diody D507 sytuacja się powtarza. Czego mam jeszcze szukać.Prosze o pomoc.
-wymieniłem elektrolityczne kondesatory w zasilaczu(strona pierwotna i wtórna zasilacza)
-wylutowałem tranzystor o symboluS2055 i wlutowałem żarówkę(nie zaświeciła się)
-po wylutowaniu tranzystora nadal słychac próbkowanie
-po wylutowaniu diody D507 i podłączeniu żarówki zaraz za diodą (tak jak radził majster XXL) przetornica startuje i żarówka się zapala(sa napięcia22V,15,5V,5V,12V.P o wlutowaniu diody D507 sytuacja się powtarza. Czego mam jeszcze szukać.Prosze o pomoc.