Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thererafal1988 wrote:
Manierka wrote:Tia..................Mówiac tłocznik miałem na myśli TŁOCZNIK a nie korbę panie Konstruktor123, a co do tego patentu z rysikiem to gratuluje pomysłowosciPozdrawiam,i mam nadzieje ze niedługo ujrzę ta dwucylindrówke:)
Dodano po 1 [godziny] 40 [minuty]:
Kolego Zohen mam pytanie czy możliwym jest wykonanie amerykanki która wytwarzała by napięcie 230V, takie jak w domowej instalacji
Manierka wrote:To co przesuwa sie w środku to najzwyklejszy płaskownik mosieżny, a tak po za tym z czego zamierzasz zrobic cylinder??
Manierka wrote:Dzieki za odpowiedż Zohen:), a co do ryrki to moze byc ale nie pochodzi za długo, wiem bo zrobiłem juz jedna maszynke z wlasnie taka rurka, a co do amerykanki jaki jest koszt zaby zbudowac taką co mogła by dac wystarczajaca energie by zasilic zwykłą zarówke?
Dodano po 11 [minuty]:
teoretycznie moża odlac tłok do rozrzadu, sam przedtem o tym myślałem, ale wydaje mi sie ze moje rozwiazanie dotyczace rozrzadu bedzie latwiej wykonac w warunkach domowych, Kolego zohen jak kolega mysli z tym zaworem, jaki bedzie lepszy z wykorzystaniem tłoka czy płytkowy??
Manierka wrote:Nie cho dzi mi o oscylacyjne maszynki, https://obrazki.elektroda.pl/97_1233762559.jpg tu masz link do mojego projektu, jak myslisz bedzie dobry?
Dodano po 29 [minuty]:
a czy przy stałych obrotach taka pradnica mogłaby zasilac normalnie gospodarstwo domowe tzn: telewizor, komputer, lodówka itp?
Dodano po 7 [minuty]:
https://obrazki.elektroda.pl/37_1186322599.jpg, A czy taki wiatrak nie był by lepszy, chyba musimy zakonczyc ta rozmowe o ameruykance bo "zanieczyszczamy" temat o maszynie parowej:D
Quote:Art. 9a. 1. Przedsiębiorstwo energetyczne zajmujące się wytwarzaniem energii elektrycznej lub jej obrotem i sprzedające tę energię odbiorcom, którzy dokonują jej zakupu na własne potrzeby na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, jest obowiązane, w zakresie określonym w przepisach wydanych na podstawie ust. 6, do:
1) zakupu energii elektrycznej wytworzonej w odnawialnych źródłach energii lub
2) wytworzenia energii elektrycznej we własnych odnawialnych źródłach energii