Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Motorola V300 i flashowanie smart clipem

plitom 19 Lis 2006 21:17 1371 8
  • #1 19 Lis 2006 21:17
    plitom
    Poziom 28  

    Witam, od kilku dni posiadam Smart Clipa oczywiście orginał i mam pytanie nie mogę wgrać nowego flasha przy pomocy smart moto, w jaki sposób to zrobić? Dodam iż mam zainstalowane sterowniki od kabla USB, i wygląda to tak podłączam włączony telefon w smart moto w zakładce informacje mam takie info:
    Model V300
    IMEI xxxxxxxxxxxxxx
    Kod użutkownika 1234
    Kod Zabezpieczający 000000
    Pasmo operacji GSM 900/1800
    Firmware TRIPLETS_G_0B.08.A5R
    Wersja Flex SE6514AXXW40C4 - 1.0.0.3.9.F.0.Z.0.0.A.0
    Pakiet Językowy 0037
    UK English, German, Dutch, Polish, Hungarian, Czech, Croatian

    I jak przejdę w zakładke Flash wybiorę ścieżkę z położeniem tego flasha co chcę wgrać to niestety nie mogę tzn wskazuje go i wciskam to mam taki komunikat:
    Podłącz telefon do Smart-Clipa zanim rozpoczniesz
    DOdam że próbowałem na włączonym telefonie normalnie oraz w trybie flash #*power (mam tylko jasny cały biały wyświetlacz nie tak jak zawsze czarne "dosowe" tło i napisy z info Firmware i inne)
    A potrzebuje go przeflashować bo telefonik zawiesza się po około 1-2 minutach.
    I jakie rozszerzenie mają pliki używane przez Smarta bo w tej zakładce są z rozszerzeniem .smf a w zakładce PC Flash .shx

    0 8
  • #2 19 Lis 2006 21:32
    leon.euro
    Spec od GSM

    a czemu nie podlaczysz go normlanie pod usb gniazda smarta clipa???
    bez szukania sterow do fona itd??

    pozdrawiam leon.

    0
  • #3 19 Lis 2006 22:38
    plitom
    Poziom 28  

    dzięki @leon.euro tego wariantu nie sprawdziłem, właśnie trwa moje pierwsze flashowanie :)

    Dodano po 23 [minuty]:

    Telefon już ma wgrany nowy flash tylko teraz jest taka sprawa jak chcę uruchomić kamere to jest napis "Zajęte, ponów próbę" gdzie szukać usterki?

    Dodano po 20 [minuty]:

    i jeszcze zapytam, nie zrobiłem wcześniej kopi zapasowej ale mam z innej czy mogę ten plik (32mb) z innej wgrać?

    0
  • #4 19 Lis 2006 23:10
    leon.euro
    Spec od GSM

    plitom napisał:
    dzięki @leon.euro tego wariantu nie sprawdziłem, właśnie trwa moje pierwsze flashowanie :)

    Dodano po 23 [minuty]:

    Telefon już ma wgrany nowy flash tylko teraz jest taka sprawa jak chcę uruchomić kamere to jest napis "Zajęte, ponów próbę" gdzie szukać usterki?

    Dodano po 20 [minuty]:

    i jeszcze zapytam, nie zrobiłem wcześniej kopi zapasowej ale mam z innej czy mogę ten plik (32mb) z innej wgrać?


    z innej nie przejdzie...pod smartem...
    a pytanie... wczesniej kamera dzialala??
    bo jak tak to jeszzce raz inny soft... jak nie to pewnie tasma...

    pozdrawiam leon.

    0
  • #5 20 Lis 2006 08:13
    plitom
    Poziom 28  

    Tak kamera działała, a więc potrzebny mi jakiś inny sprawdzony flash może ktoś podać namiar na takiego (32mb) dobrze jak by był z ery, ale może być i inny aby sprawny

    0
  • #6 20 Lis 2006 10:18
    leon.euro
    Spec od GSM

    plitom napisał:
    Tak kamera działała, a więc potrzebny mi jakiś inny sprawdzony flash może ktoś podać namiar na takiego (32mb) dobrze jak by był z ery, ale może być i inny aby sprawny


    wymysl jak ci to wrzucic tak zeby nie za dlugo to trwalo:P i cos pomyslimy wtedy...

    pozdrawiam leon.

    p.s.
    rapid chwilowo nie dziala...

    0
  • #7 20 Lis 2006 11:14
    fantomas
    Poziom 25  

    ja bym proponował zrobić tak ; zalogować sie na bootloaderze zassać potrzebny plik i ponownie przeflashowac telefon przy czym zrobic najpierw "napraw pds"

    regards fantomas

    0
  • #8 20 Lis 2006 12:17
    tekkno
    Poziom 17  

    wgrywaj z czego masz nawet mozesz zczytac v300 sprtawna i wgrac do nie sprawnej i powinno smigac elganco

    0
  • #9 20 Lis 2006 17:20
    plitom
    Poziom 28  

    @leon.euro wrzuć na megaupload lub na sendspace jeśli możesz

    0
  Szukaj w 5mln produktów