Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Stilo instalacja elektryczna oświetlenia wnętrza

Genetyk 20 Nov 2006 11:51 2648 2
    Genetyk
    Level 12  
    Mam taki mały problemik z instalacja oświetleniową wewnątrz auta - mianowicie postanowiłem zamiast zwykłych żarówek kupić odpowiedniki diodowe no i pojawił się dziwny problem z przodu w drzwiach diody pala się cały czas mimo zamkniętych drzwi co prawda o wiele słabiej niż przy otwartych no ale nie da się ukryć że się palą a w bagażniku natomiast po podłączeniu takowej żarówki diodowej zaczęła ona migać zamiast świecić światłem ciągłym i w dodatku moc światła podczas tego migotania jest bardzo słaba - czy idzie jakoś temu zaradzić wstawiając jakiś układzik - bo jak dla mnie coś takiego nie powinno się dziać zarówno w oświetleniu drzwi jak i bagażnika a zwłaszcza tu w końcu to prąd stały to skąd tu impuls mniej więcej na poziomie 3-5 Hz bo mniej więcej z taką częstotliwością mrugała ta dioda
    Genetyk
    Level 12  
    Widzę że z uzyskaniem tu odpowiedzi będzie kiepsko chyba będę zmuszony poszukać pomocy w innym miejscu bo tu chyba jej nie uzyskam no nic trudno :cry:
    vvaldek
    Level 28  
    rownolegle dolutowac trzeba rezystorek tak zeby rezystancja byla podobna do zarowki