Ma ktoś może jakiś schemat ?
Nie chcę babrać się w wymianę pieca zanim nie będę w 100% pewny podłączenia wentylatorów ..
Nie chcę babrać się w wymianę pieca zanim nie będę w 100% pewny podłączenia wentylatorów ..
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereKozak_Barabasz wrote:
...
Pytanie. Czy w tym modelu trzeba montować ten moduł IPCU, czy idzie to wysterować normalnie z przekaźniki i cięcia instalacji (tak jak ma to miejsce przy klimie manualnej) ?
Mam schematy do rocznika 2000 (stary model), oraz do nowszego od 2011, ale brak mi własnie rozpiski ze środka (a to chyba model po FL).
Bardzo proszę o informację.
Kozak_Barabasz wrote:Dobra, w sobotę udało mi się podłączyć całość.
Nie wiedziałem tylko, że trzeba do kostki od klimatroniku dorzucić dodatkowy PIN, którego wcześniej nie było ..... (PIN 20)
Dorzuciłem go i po uruchomieniu całego osprzętu na wyświetlaczu AC pokazuje się napis "HE" oraz jakiś rysunek (jakaś zakrzywiona linia).
Niestety nie można sterować mocą nadmuchu. Nawet po ręcznym ustawieniu nadmuchu na minimum przed zgaszeniem samochodu, po uruchomieniu webasta, nadmuch samoczynnie się zmienia (jest mocniejszy). Jest jakaś możliwość regulacji ?
JacekDab23 wrote:Sterownik był naprawiany i po zamontowaniu raz odpalał raz nie.
rzadziak1 wrote:Witajcie koledzyNie chciałbym się tutaj jakoś nadmiernie rozpisywać , ale tacy pomocni i serdeczni ludzie jak Stefano zasługują na szacunek i uznanie . Myślę, że gdyby była przyznawana Nagroda Nobla za cierpliwość w udzielaniu porad na różnych forach (elektroda, forum forda, tutaj, oraz telefonicznie, itd.) to Stefano jest jedynym , który mógłby ją otrzymać
![]()
Stefano pomógł mi telefonicznie w 2009 roku, tak zwyczajnie ,serdecznie, bezinteresownie .Powiedział , że sam sobie poradzę i dzięki niemu sam naprawiłem.
Zanim trafiłem na Ciebie MISTRZU pamiętam,że dzwoniłem w kilka miejsc (Warszawa i szeroko pojęte okolice) goście robili łaskę , że odebrali telefon i zabijali ceną naprawy na wstępie, nawet nawet nie pytając jakie są lub były objawy.
Poza tym słowa uznania od tylu ludzi dla Stefano na wszystkich forach mówią same za siebie i nie trzeba nic dodawać![]()
W tym roku mój D5WZ spłatał mi figla podczas jazdyPiardnął sterownik, wydobywający się dym ze słupka spowodował brak widoczności wewnątrz auta
![]()
Wymontowałem , wysłałem we wtorek .W piątek wróciło, założyłem, hula jak szalone(Moje małe kochane F-16)
![]()
A teraz krótko zwięźle i na temat![]()
Uczciwy człowiek (nie próbuje nadmuchać tak jak inni do których dzwoniłem z czystej ciekawości co powiedzą).
Konkretnie mówi co, ile, na kiedy.
I cenowo bezkonkurencyjny !!!
Pozdrawiam Wszystkich fanów Stefano