Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

wspomaganie Skoda Fabia 1,4 MPI

kasica-76 22 Lis 2006 10:49 6156 2
  • #1 22 Lis 2006 10:49
    kasica-76
    Poziom 9  

    Witam
    Mam problem ze wspomaganiem w Fabii 1,4 MPI 2000 r. Wspomaganie nie działa. Bezpieczniki są dobre, napięcie na pompę przychodzi. Vag-com pokazuje błąd 566 który nie jest opisany. Okablowanie czujnika skrętu jest ok. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia tego czujnika aby nie wymieniać części metodą prób i błędów?
    pozdrawiam

    1 2
  • #2 22 Lis 2006 11:36
    nom
    Poziom 22  

    kasica-76 napisał:
    Witam
    Mam problem ze wspomaganiem w Fabii 1,4 MPI 2000 r. Wspomaganie nie działa. Bezpieczniki są dobre, napięcie na pompę przychodzi. Vag-com pokazuje błąd 566 który nie jest opisany.


    Jest opisany, 00566 to bład wspomagania - nieczytelny sygnał, może świadczyć o uszkodzeniu jednostki sterującej pompą wspomagania, albo zwarcie na złaczce 30 (sprawdzić napiecie, powinno być ponad 12V).

    Poszukaj na elektrodzie temat byl wałkowany, podobno pada tranzystor w sterowaniu pompy wspomagania i mozna podmienic.

    0
  • #3 22 Lis 2006 16:27
    T/J
    Poziom 21  

    Witam
    Aby sprawdzić czujnik skrętu podłącz Vag uruchom silnik.
    Blok 44/08/02
    Pozycja 1 pokazuje obroty pompy 1200-1300
    Gdy będziesz krecił kierownicą obrotyn te powinny wzrosnąć do ~3000 jezeli
    nie wzrosna to masz czujnik skrętu uszkpodzony
    Pozdrawiam

    1
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo