Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Katalog Megger
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

czego to wina?? komputer się wyłącza

toffifee15 23 Lis 2006 01:47 1223 6
  • #1 23 Lis 2006 01:47
    toffifee15
    Poziom 9  

    witam
    mam poważny problem ze zwojim blaszakiem
    w czasie pracy komputer się wyłącza tak jakby wyciągnąć wtyczke zasilania
    najszybciej przy pracy programami i graniu w gry(obojętnie nowe czy stare)
    próbowałem już wielu sztuczek
    format dysku i wgrałem system
    wyczyściłem go bardzo dokładnie
    odłączałem zbędne podzespoły
    myśląc że to wina zasilacza kupiłem nowy
    i nic nie pomaga

    parametry:
    p4 2.8Ghz HT
    asus p4c800
    512DDR 400Mhz
    WD 200GB
    GF fx5600 128DDR
    zasilacz 450W niepamiętam firmy
    system windows XP

    proszę o porady

    0 6
  • Katalog Megger
  • Katalog Megger
  • #3 23 Lis 2006 19:33
    toffifee15
    Poziom 9  

    zasilacz to jednak 400W
    iBOX model 340V-FPE
    Windows XP Home SP2
    napięcie:
    vcore 1,552V
    3,3V 3.28V
    5V 5,053V
    12V 11,977V

    temp cpu 53C

    RAM nie ma błędów

    nie wiem czy ma uziemienie
    jak go mam uziemić?

    Dodano po 7 [minuty]:

    zapomniałem wszytskie kondensatory wyglądają sprawnie żadnych wybrzuszeń ani wycieków

    0
  • #4 23 Lis 2006 21:11
    _666_
    Poziom 29  

    Witam

    Mnie te napiecia wygladaja na "programowe".Myle sie?

    Moze Kolega nie wie,ze napiecia sie mierzy MIERNIKIEM pod obciazeniem.

    Poza tym ma Kolega duza temperature na procesorze.Jaki ma Kolega cooler,paste oraz jak jest z przeplywem powietrza w budzie?

    Czy karta grafiki sie ie przegrzewa?Czy wszystko OK z wentylem na karcie?

    Czy Kolega sprawdzal dyski pod katem robactwa?

    pozdro

    0
  • #5 23 Lis 2006 21:54
    Figi
    Poziom 37  

    W kwestii uziemienia:
    Czy komputer jest podłączony do gniazdka z bolcem przez przedłużacz posiadający wtyk i gniazdo z bolcem?

    Dołączam się do wszystkich pytań kolegi _666_.
    Proszę też wkleić log z programu HijackThis.

    0
  • #6 23 Lis 2006 23:46
    toffifee15
    Poziom 9  

    racja napiecie było sprawdzane w biosie gdyż nie posiadam miernika
    "robactwa" na dysku nie ma
    wentylator i radiator jest orginalny od pentiuma
    pasta termoprzewodząca Arctic Silver 5
    przepływ powietrza jest napewno wystarczający
    karta grafiki nie grzeje się nowy cooler i radiatorki na kościach pamięci
    gniazdko bez bolców \ listwa przeciw napięciowa z bolcami \ komputer

    0
  • #7 24 Lis 2006 00:09
    Figi
    Poziom 37  

    toffifee15 napisał:
    [...]racja napiecie było sprawdzane w biosie gdyż nie posiadam miernika[...]
    Takie pomiary są dla nas bezwartościowe. Proszę się zaopatrzyć w miernik lub lepszy zasilacz. Miernik można przecież pożyczyć lub kupić (wydatek kolosalny <15zł).
    Program HijackThis jest za darmo. Czekamy zatem na loga. Proszę go wkleić jako normalny tekst, nie jako załącznik.

    toffifee15 napisał:
    [...]RAM nie ma błędów[...]
    Jak to kolega sprawdził?
    toffifee15 napisał:
    [...]gniazdko bez bolców \ listwa przeciw napięciowa z bolcami \ komputer
    Obudowa komputera powinna być uziemiona (w najgorszym wypadku wystarczy zerowanie).

    0