Topic stary, ale brak odpowiedzi, więc dla przyszłych pokoleń:
1. Fajny skaner. Ale droga w utrzymaniu - ceny tuszy szybko poszły w górę - komplet blisko 180 ,-
Połowa zamienników na rynku nie działa - złe mikrochipy - sprawdzone i działające to zamienniki marki Kornik, jednak i one szybko zaczęły kosztować podobne kwoty - na początku 29 teraz 39 zł. Niestety wadą jest to że często zapycha się dysza głowicy drukującej - a niestety głowica wbudowana jest w drukarkę a nie w tusz (jak to mają HP) czyli czyszczenie głowicy = niemal 100% zmarnowanych tuszy (efekt zdopiero za którymś razem - średnio do 10 czyszczeń do wyczerpania tuszu) bez gwarancji poprawy. Brak możliwości czyszczenia wybranego koloru. Tusze InkJet jeszcze ropk temu nie działały - nie próbowałem od tej pory - chociaż sprzedawcy tak samo jak rok temu zachęcają do kupowania (ponoć na DX40000 - działały, nie wiem czemu więc na DX4050 odmawiały posłuszeństwa - kupiłem 2 u różnych sprzedawców).
2. Napełnić się da ale nic to nie da - wymagany jest reset chipu. Ponoć kiedyś było jakieś urządzenie do tego celu - ale nikt nie potwierdził działania tuszy.
Drukarka idealna jeśli mało drukujesz - do użytku domowego w któym bardziej przydatny jest skaner, czasem ksero niż drukarka.