Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Amplituner Onkyo TX-DS474

Dingos 23 Lis 2006 23:19 2498 1
  • #1 23 Lis 2006 23:19
    Dingos
    Poziom 11  

    Witam

    Kilka lat temu zakupiłem zestaw Onkyo w skład, którego wchodził amplituner Onkyo TX-DS474 (5.1, DD).
    Zestaw jest bardzo mało używany. Niedawno zauważylem jednak, że po dłuższym czasie nieuzywania amplitunera (podłączony do sieci lecz nie załączony) po załączeniu amplituner od razu przechodzi w stan Stand by zamiast rozpocząc pracę tak jak to było kiedyś. Innym objawem złego działania jest utrata pamięci - po dłuższym czasie nieużywania amplituner traci zaprogramowane informacje np. stacje radiowe, podłączone głośniki (sam uaktywnia np. wyjście surroundowe pomimo, że w chwili wyłączenia amplitunera nie były uaktywnione).

    Nie jestem pewny, ale wydawało mi się, że kiedyś sygnał z DVD był aktywny w opcji DVD Dig2, teraz nie wysyła na tej opcji sygnału do głośników (Paradigm Monitor). Robi to natomiast na DVD Anlg. Nie pamietam czy tak było od zawsze, ale wydaje mi się, ze nie. Podłączenie coaxial.

    Prosiłbym o wypowiedzenie się co może być przyczyną takich objawów i ile mogę sie spodziewać "zostawić" w serwisie za naprawę tego amplitunera.

    Pozdrawiam

    0 1
  • #2 23 Lis 2006 23:27
    Krzychu7
    Poziom 39  

    Witam. Usterkę może powodować słaba filtracja napięcia zasilającego procesor (kondensatory elektrolityczne).

    0