Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z licznikiem Skoda Octavia 2002 rok 1U0 920 911

Lewand 29 Nov 2006 12:16 4206 2
    Lewand
    Level 15  
    Poszukuje wsadu takiego licznika jak w temacie. Problem jest następujący. Licznik z wersji angielskiej przekodowany na kilometry z wymienionymi tarczami. Problem jest z wyświetlaczem MFA. Założyłem wyświetlacz od licznika w kilometrach orginalnie, ale nie funkcjonuje on dobrze. Kodowanie licznika nie powoduje tego że MFA jest w kilometrach jest jakby bez jednostek. Jeżeli ktoś dysponujewsadem do takiego licznika w kilometrach to bardzo bym prosił. daniellol(malpa)o2.pl. Nie ważny stan kilometrów, kod immo, potrafie sam ustalić. Pozdrawiam Daniel Lewandowski.
    maciekt
    Level 14  
    Witam,

Wydaje mi sie, że bedziesz miał problem. Nie wiem jak z Oktavią ale do Fabii 2000 jest chyba około 20 różnych wsadów. Musisz miac zgodny ze sterownikiem.
    Mi pomogli ludzie z carhelp.ru - ruscy wszystkie dumpy mają

Pozdrawiam!
    Lewand
    Level 15  
    Znalazłem wsad od 1U0 920 811f, wgrałem go do pamięci z 1U0 920 911, zmieniłem sekcje przebiegu, VIN, login, numer seryjny licznika. Po włożeniu zaczął działać moduł komfortu, immo gaśnie nawet nie musiałem kluczyka programować, kod kluczyka wpisałem do epromu ręcznie. Zmieniłem kodowanie. Efekt jest taki, że wszystko działa jak należy MFA pokazuje tak jak powinno, działają wszystkie wskaźniki. Dziękuje za pomoc temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam Daniel.