Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem ze skanerem w Lexmarku P4350

07 Gru 2006 16:04 1574 6
  • Poziom 10  
    Witam. Mam problem ze skanerem w urządzeniu wielofunkcyjnym lexmark p4350, wszystko było dobrze, ale dziś jak zeskanowałem zdjęcie zobaczyłem ze nie skanuje wogule paska na dole szerokości około 5cm poprostu jest albo baardzo nie wyraźnie albo nic nie widac tak jakby lampa tam nie czytala albo cos takiego ;/ i chciałem sie właśnie poradzić was czego to moze byc wina ? Dodam ze na szybie nie ma nic zadnych zamazan ani tym podobnych, a jak patrzylem lampa skanera swieci w tym miejscu wiec nie wiem co moze byc przyczyna ;/ Prosze o pomoc i z gory dzieki. Pozdrawiam.


    zapomnialem dodac dzis moj mlodszy kuzyn niechacy -.- tracil ja tak dosc ostro kolanem ;/ moze to z tego wynika ?
  • Spec od drukarek
    Ja bym tu podejrzewał nadwyrężoną taśmę skanera i dlatego w określonym położeniu coś źle łączy i dane z zespołu skanującego nie trafiają (lub trafiają przekłamane) do pamięci urządzenia. Druga sugestia, to jakiś problem z napędem skanera, gdzie wibracje także mogą powodować zakłócenia w odczycie obrazu - czy zespół skanujący w tym miejscu czasem nie przesuwa się bardziej hałaśliwie?
  • Poziom 10  
    niee chodzi tak jak zawsze nie slysze zadnych zmian zeby cos glosniej bylo, ani wibracji nie wiem co to moze byc ;/
  • Spec od drukarek
    Czyli pozostaje taśma od skanera - może być nadłamana albo poluzowała się w gnieździe...
  • Pomocny post
    Poziom 10  
    Zgodze się z kolegą wyżej, również uważam że może być poluzowana taśma łacząca elektronike z mechanizem, albo przestawił sie mechanizm na ślimaku .
  • Poziom 10  
    Witam, juz pisalem o swoim problemie, wiec prosze zanim zaczniecie czytac dalej przeczytajcie ten post: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=3305035#3305035

    a teraz sprawa wyglada tak: zawiozlem tego lexmarka do qmpla mial zajrzec do niego, ale on postanowil sprawdzic poprostu czy napewno nie dziala (ale ma zaufanie), podlaczyl u siebie i zachwile dzwoni do mnie ze wszystko jest w porzadku.... troche sie zdziwilem ale mowi ze jak podlaczy do kompa wszystko skanuje dobrze i tak samo bez komputera (opcja kserowania) chodzi wszystko jak talala, no to ja siup w autko i do niego po mojego lexmarka, jak wyjezdzalem jeszcze zazartowal ze moze mam "zle prady" w domu ;) zajezdzam do domu podlaczylem POD samo gniazdko zasilania, bez kompa i co ? dalej to samo.... glowa mnie normalnie rozbolala co to moze byc do jasnej ciasnej ? toz u niego bylo dobrze :((((
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Nie zakładaj nowych tematów bez widocznej potrzeby