Witam! Chcialbym miec mozliwosc wylaczania i wlaczania BHI w dowolnym momencie podczas jazdy. Czy ktos wie jak to zrealizowac? Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam
Naprawde nikt nie zna zagadnienia? BHI- jest to "blok hydro-elektroniczny' Zawiera elektryczna pompe plynu hydraulicznego, zespol elektrozaworow oraz kalkulator ktory tym zarzadza. Sluzy to do regulacji przeswitu[nizej-wyzej] Dzieje sie to automatycznie podczas jazdy. Zalezy to od jakosci nawierzchni i predkosci samochodu. Moze te informacje pomoga w znalezieniu rozwiazania. Pozdrawiam
0Witam napisales :Zgadza sie ale tylko do 40km/h ,ja testowalem ten system zarówno przy 40 km/h jak i 150km/h i zawsze dzialala mi regulacja przeswitu na autostradzie opuscilem go chyba prawie do min i tez bylo ok .
Wiec moje pytanie czy w tej c5 bylo cos nie tak ze dzialal system powyzej 40km/h
Pozdrawiam.
Wtam! Piszac ten post chyba nie miales na mysli C-5. W tym samochodzie pelna regulacje przeswitu mozna realizowac tylko wtedy gdy auto stoi w miejscu. W czasie jazdy mozna to zrobic w ograniczonym zakresie, ale tylko do 40km/h. Potem BHI rzadzi sie swoimi prawami i kierowca nie ma na to wplywu. A najprostrzym sposobem zeby miec na to wplyw to wylaczenie "tego" Pozdr.
0To napiszę inaczej jadąc 150km/h po autostradzie wskaznik zawieszenia na drugim polu od dolu czyli zielonym po wcisnieciu przycisku pomiedzy fotelami tego do obnizania nadwozia zielona kontrolka zaczyna migac przez ok 20s i autko sie obniza a zarazem utwardza mozna tak zrobic ze samochod przy 150km/h bedzie calkiem twardy i obnizony nieraz tak jezdzilem bo przy normalnym ustawieniu zawieszenia i automatyce nie nadaje sie do szybkiej jazdy po zakrętach.
0